"2023 Türkiye’sine"

Tarih var olduğundan beri asil, aziz milletimiz; tarihe yön veren ve tarihi yazan bir millet olmuştur. Tarih boyunca yaşadığımız coğrafyalara adaleti, birlik ve beraberliği hâkim kılan atalarımızın mirası kutsal vatanımız, zaman değişse de ulviliğinden hiçbir şey kaybetmemektedir.
 
Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden beri şer odaklarının, içerideki ve dışarıdaki hainlerin, vesayetçilerin hedefi olmuştur. Son 15 yıldaki ‘Yeni Türkiye’ atılımı, vesayetçi odaklarını iyiden iyiye rahatsız ederek akla izana sığmayan alçaklıklarına da zemin hazırlamıştır. Darbeci anlayışla; milletin seçtiği dönemin merhum Başbakanı Adnan Menderes’ i idamla milleti mahkûm etmek isteyen vesayetçiler, hiçbir zaman alçaklıktan, hainlikten, fitneden, fesattan uzak durmadılar.
 
1980 darbesi, 1982 Anayasası, 90’ lı yıllardaki koalisyon dönemleri, 28 Şubat, 17-25 Aralık operasyonları; adım adım 15 Temmuz 2016’ daki alçak, kanlı, ihanet dolu darbe girişimine-kalkışmaya zemin hazırladı. Hesap edemediler; aziz milletimiz vesayet odaklarından çok çekti, artık bunlara canları pahasına meydan bırakmadı. Milletin lideri, ümmetin umudu, millet iradesiyle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ı, yiğit adamı hesap edemediler. “Biz, bu kutlu davaya kefenimizi giyerek çıktık.” diyen millet sevdalısı yiğit adam; sanılanın aksine saklanmadı. Kahraman milletiyle omuz omuza darbe girişimcisi, vatan hainlerinin karşısında dimdik durdu. Merhum Arif Nihat ASYA’ nın mısraları çınlıyor kulaklarda“Delikanlım, işaret aldığın gün atandan/ Yürüyeceksin… Millet yürüyecek arkandan! / Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’ dan…” Kahraman milletimiz Reis’ inin çağrısıyla yediden yetmişe sokaklara, meydanlara yürüdü; tanklara, F16’lara, uçaklara, mermilere göğsünü siper etti, namerde çiğnetmedi yurdunu.
 
Gazi meclisimizin üzerinde uçan F 16’ lar, millete sıkılan kurşunlar aziz milletimizi korkutamadı bilakis milletimizin birlik ve beraberliğini perçinledi. İlahi bir çağrıyla gönüllerin birleştiği o karanlık gecenin sabahı ise bir o kadar aydınlık oldu.Gece 01.00 sularında Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının bombalandığı anda önündeki bulvarda bulunan ve vatan hainliği ile vatan-millet savunmasının onurunun kıyaslanamayacağı dakikalara bir vatan sevdalısı olarak şahitlik ettiğimde milletimizin alçaklara fırsat vermeyeceğini yaşayarak bir kez daha gördüm. Mevzu vatansa, insanın aklına ne evlat ne eş ne ana ne baba gelmiyor. Tek bir gayemiz var: Vatan ve ay yıldızlı şanlı bayrağımız.Genç kardeşlerimiz tankların altına yattı, kurşunlara göğsünü siper etti ancak vatanını hainlere teslim etmedi. Bir olduk, iri olduk, diri olduk. Darbeci hainlerle mücadelede gençlerimiz ön saflarda yer aldı.
 
Çalışacağız! Eski Türkiye anlayışı artık son buldu. Yeni Türkiye ve atılım dönemi olarak attığımız adımları çalışarak güçlü kılacağız. Dışa bağımlı bir ülke olmaktan kurtulacağız. Savunma sanayimizde çok şükür yerli ve milli silahlarımızı, değişik teçhizatları kendimiz tasarlayıp, kendimiz ürettiğimiz zamana kavuştuk.
 
Güçlü ekonomimizin meyvelerini 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü uluslararası döviz işlemlerinde, borsa değerlerinde gayet iyi gördük. Anayasa kitapçığı fırlatıldığında fırsatçıların devalüasyonla zenginleştiği, vatandaşlarımızın bir gecede faize ve borç batağına kapılarak fakirleştirdiği günler geride kaldı. Günü kurtarmalık ekonomik hamleler yerine 5-50-100 yıllık ekonomik planlamanın yapıldığı, ekonomik disiplinin sağlandığı, temeli sağlamlaştırılmış bütçemiz ile kazanan yine millet oldu.
 
7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra devletimizin içerisinde yer almış, kendi benliğini vesayetçilere kaptırmış bazı bürokratlar gerçek yüzlerini göstermeye çalıştı, bürokratik bir dizi engellerle güçlü Türkiye’yi yavaşlatmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde milletimiz geleceğine ve istikrarına oy verdi. Kriz çığırtkanlıklarına sandıkta gereken cevabı yine milletimiz verdi.
 
“Ey Terör Seviciler, Sevinmeyin!”
 
Türkiye Cumhuriyeti; gerek yurt içinde gerekse yurt dışında milli birlik ve beraberliğimizi tehdit edici, kutsal vatanımıza karşı yapılmaya çalışılan her türlü terör faaliyetlerine asla müsaade etmedi, etmeyecektir. Hainlere bugüne kadar gereken cevap misliyle nasıl verilmişse bundan sonra da verilecektir. Bizim devlet geleneğimizde teröre ve teröre destek verenlere asla taviz verme yoktur. ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz başarılı bir harekattır. Adı ne olursa olsun FETÖ/ PKK/ DHKPC/ DAEŞ/ YPG terör örgütlerinin tümüne karşı; şehitlerimizin manevi emaneti kutsal vatanımıza, ‘tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan’ ülkümüze sıkı sıkı sahip çıkacağız.
 
Bunun yanında dilimize de sahip çıkacağız. Ana dilimiz Türkçe, dünyanın en yaygın konuşulan, kadim ve zengin dillerinden biridir. Türkçe’ miz bizim en büyük miraslarımızdandır. 2017 Türk Dili Yılı’ nda dilimizi maruz kaldığı suikastlardan kurtararak bir gönül dili olduğunu da dünyaya iyi anlatmalıyız. Dilimize verilmeye çalışılan zarar ortak kültürümüze de verilmeye çalışılıyor. Öncelikle millet olarak; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Harf inkılabıyla bir günde kendi kültüründen, bilgi ve birikimlerinden koparılmaya çalışılan milletimiz; XX. yüzyılı kendi değerlerinden bihaber olarak geçirmemize sebep oldu. Öğreneceğiz-öğreteceğiz; Osmanlıca derslerinin müfredata eklenmesiyle gençlerimiz ilk kaynaktan kültür hazinelerimizi okuyabilecektir.
 
15 Temmuz’ da vatan ve millet uğrunda canlarını feda eden 249 kahraman şehidimize, fedakâr gazilerimize, ailelerimize minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu hainliklerin bir daha yaşanmaması için her bir vatandaşımızın üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeli, dün olduğu gibi yarın da bu hainlere topyekûn fırsat vermemelidir.
 
Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Aziz vatanımızı, güçlü devletimizi ilelebet muzaffer eylesin…
 
Metin SAKINÇ