Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan ve Kapadokya'da yaşadığına inanılan Aziz Jorge'nin hayatının anlatıldığı ve dizi film olarak yayınlanacak belgeselin başrollerinde rol alan Brezilyalı oyuncular, Kapadokya'ya hayran kaldı.

 

 

Çekimleri Kapadokya'da yapılan ve önümüzdeki yıl Brezilya'da Tv Globo kanalında yayınlanacak dizinin ünlü oyuncuları Rodrigo Lombardi, Fernanda Costa Campos Cotote ve Tiago Donato Abravanel Corte Gomes, çekimler için bir aydır bulundukları Kapadokya bölgenin eşsiz doğası karşısında büyülendiklerini ifade ettiler.

 

Dizide, bir zamanlar Kapadokya'da yaşadığına inanılan Aziz Jorge'yi canlandıran Rodrigo Lombardi, Kapadokya'da bulunmaktan keyif aldığını ve Kapadokya'nın eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu ifade etti.

 

Kapadokya'nın adeta bir rehabilite merkezi olduğunu ve insanın yeniden doğuşu gibi bir huzura erdiğini söyleyen Lombardi, yeniden Kapadokya'ya gelmek istediğini, daha önce gelmediği için pişman olduğunu belirtti.

 

Filmin diğer başrollerini oynayan Fernanda Costa Campos Cotote ise Kapadokya'nın bir rüya olduğunu, Brezilya'ya döndüklerinde rüyadan uyanacaklarını ve buna üzüleceklerini kaydetti.

 

Kapadokya'nın kendilerinde artık çok büyük bir yeri olduğunu ve kendi ülkelerindeki gibi sıcak ve samimi insanların olduğunu dile getiren Cotote,

 

"Kapadokya'da kaldığımız süre içerisinde çok güzel ağırlandık. Yöre insanı ve bölge turizmcileri çok misafirperver insanlar" dedi.

 

İki büyük aşk hikayesini konu edinen dizi, Brezilya'nın başarılı senaryo yazarlarından Gloria Perez'in ve Globo Televizyonu'nun dizi yapımlarından sorumlu üst düzey yöneticisi Marcos Schechtman'ın imzasını taşıyor.

 

Dizi ekibini Kapadokya'da ağırlayan turizmci Kadir Türk de, dizinin Brezilya'da yayınlanmasının ardından, yılda ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'ya Brezilya'dan gelen turist sayısında artış yaşanmasını beklediklerini belirtti.

 

Türk, "Şu anda bile dizi yayına girmemesine rağmen, Brezilya'da dizinin burada çekildiği duyuldu. Brezilya'dan yoğun bir şekilde rezervasyon almaya başladık" dedi.