Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği ekibin senaristleri Likya Yolu'nu izleyerek geldikleri Kapadokya da inceleme yaptı.

Çinli film yapım şirketi tarafından çekilecek 'Love, But Not Love' (Aşk, Ancak Aşk da Değil) adlı filmin çekimleri Kapadokya’da yapılacak. Film, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Oscar ödüllü Avustralyalı aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 'The Water Diviner' filminin final çekimlerine ev sahipliği yapan Türkiye, bu kez Çinli yapım şirketi tarafından film platosu olarak kullanılacak. Çinli yapım şirketi Beijing Sky-River Wander Film-Video Culture tarafından çekilecek 'Love, But Not Love'un çekimleri, Eylül ayında başlayacak.

Çinli kadın yazar Hu Bo'nun daha önce dizi olarak çekilen 'Love, But Not Love' adlı aşk romanından sinemaya uyarlanan film, Çinlilerin tüm dikkatini Türkiye’ ye çekecek. Filmin çekimleri, Fethiye'den başlayıp Antalya'ya uzanan 509 kilometrelik tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Likya Yolu'nda yapılacak. Senarist Wang Xuan, yardımcı yapımcı ve yardımcı senarist Chi Zhi Hong, oyuncu ve yardımcı senarist Hu Ming Wu, filmin çekileceği Likya Yolu'nda incelemelerde bulundu. Yapım ekibi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü'nün yol göstericiliğinde ilçedeki tarihi ve turistik alanları da gezdi. Babadağ'ın eteklerinden Ölüdeniz'i izledikten sonra Kayaköy'e gelen ekip, Gemile Koyu'nu ziyaret etti. Amintas Kaya Mezarları ve Çalış Plajı'nda çekim yapılabilecek alanları inceleyen ekip, bu sırada fotoğraf çekti. Fethiye'nin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin de ön plana çıkacağı çekimlerde, turistik alanlar kullanılacak.

‘Türkiye'nin Tanıtımı Açısından Önemli’

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin destek verdiği filmin dünyaca ünlü festivallere gönderileceğini belirten yapımcılardan Levent Uluçer, ilk defa bir Çin filminin Türkiye'de çekileceğini söyledi. Likya Yolu'nda yapılan incelemede ellerinde fazlasıyla veri olduğunu gördüklerini anlatan Uluçer, "Bir aşk filmi, ancak Türkiye'nin tanıtımı açısından farklı bölgelerde çekimler yapabiliriz. Kapadokya ya da İstanbul'da çekimler yapılabilir. Antalya'da lüks bir merkezde yemek yiyebilir mesela genç çiftimiz. Şu an ön hazırlık gezisi yapıyoruz. Senaryo için burada bulunuyoruz. Muhtemelen 1-2 ay içerisinde senaryo bitecek ve her şey daha fazla netleşecek." dedi.

Filmin Çin'de bulunan internet uygulamaları üzerinden 3-4 yıl içerisinde 50 milyona yakın insana ulaşmasını beklediklerini dile getiren Uluçer, kısa sürede Türkiye nüfusunun üzerinde insanın filmi izlemesini beklediklerini kaydetti.