Hurşit, festival serüvenine Temmuz ayında İtalya´da dünya prömiyerini yaparak başlayacak.
Yönetmen Selcen Yılmazoğlu´nun bol ödüllü ¨Ayna¨ isimli kısa metrajlı filminden sonra çektiği ¨Hurşit¨ isimli kısa filmi, dünyanın en ünlü çocuk etkinliklerinden ve film festivallerinden sayılan İtalya´daki 45. Giffoni Film Festivalinde yarışma kısmına seçildi. Festivalde dünya genelinden gönderilen 4200 den fazla film arasından seçilen uzun ve kısa metrajlı toplamda 98 film gösterilecek. +10 kategorisinde diğer altı filmle yarışacak olan Hurşit, bu yıl Türkiye sinemasını İtalyada temsil edecek.

hursit-1

Oscar adaylığı bulunan Mark Ruffalo (Hulk, Foxcatcher, Kids Are All Right) , Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock, Fargo) Darren Criss (Glee, Girl Most Likely) gibi birçok ünlünün de katılacağı festivale 52 ülkeden toplamda 3000 bin çocuk izleyici katılacak.

hursit-3

Leyla Üner Ermaya, Adem Yavuz Özata, Hakan Yıldız gibi profesyonel oyuncuların yanı sıra filminin cast´ı Göreme halkından oluşuyor. Başrolü Göreme´de yaşayan 11 yaşındaki kamera tecrübesi olmayan Mutlucan Kahveci üstleniyor. Kadroda Betül Özdemir, Murat Çingitaş, Mustafa Sarışın, Ruşen Sarışın gibi yerel oyuncular yer alıyor. Kamera arkasında ise İlkay Işık (Görüntü Yönetmeni) Recep Biçer (Işık Şefi) Cenk Erol (Colorist) Mahir Birav (Kurgu Editörü) gibi sinema sektörünün başarılı isimleri yer alıyor. Filmin yapımcılığını ise Hakan Yıldız ve Selcen Yılmazoğlu´nun bağımsız film şirketleri 3Films Prodüksiyon ve Distribütörlük üstleniyor.

hursit-2