Peri bacalarının üzerinden uçup, bulutlarla arkadaşlık edeceğiniz masalsı bir maceraya çıkmak ister misiniz?Maceracı sizi bu hafta, ülkemizin en özel turizm noktalarından birine, Nevşehir’e götürüyor...

 

Bakkallarda, marketlerde asla bulamayacağınız, keyifli sohbetlerin eşlikçisi çok farklı bir kabak çekirdeğinin yapılışını sizin için adım adım görüntülüyor.

 

Murat Yeni her zaman ki sıcak sunumu, esprili üslubuyla, yükseklik korkusunu ardından bırakıp soluğu Kapadokya da Ürgüp semalarında alıyor. Gökyüzünde kıyılan ilk nikâha şahitlik ediyor.

 

Şekerden kalbe, kolesterolden tansiyona onlarca derde şifa olan üzüm pekmezinin yapım sırları ve çok ilginç toprak mayasını yerinde görüyor. Koftür, cevizli sucuk ve tatlı tarhanayı sizler için tadıyor.

 

Nevşehirli hanımlardan Ballı Dolaz, Gül Dolması, Pekmezli Un Helvası ve onlarca yöresel lezzetin tariflerini topluyor. Nevşehir mutfaklarına dair tüm detayları önünüze seriyor.

 

2500 özel el yapımı bebeğe ev sahipliği yapan tarihi konağı ziyaret ediyor. Kapadokya Sanat Tarihi Müzesinde unutulmayacak bir yolculuğa çıkıyor.

 Samanyolu Tv`nin en çok sevilen  gezi ve eğlence programı Maceracı yeni bölüm çekimleri için Nevşehir’e geldi.

Her hafta Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta yolu Nevşehir den  geçiyor. Maceracı programının başarılı sunucusu Murat Yeni, geçtiğimiz günlerde Nevşehir e gelmişti. İlginç gelenek  ve göreneklerin yıllardır yaşatıldığı köyleri ziyaret eden Maceracı Nevşehir ve Kapadokya nın eşsiz görüntülerini ve sıcak insanlarını ekrana getiriyor.

STV nin sevilen programı Maceracı Ürgüp te balona binecek,Başdere kasabasında Pekmez kaynatımını çekecek.Tüm Gelişmeleriyle FİB Haber Merkezi Aktüel Ekibimiz Maceracı ekibiyle olacak.

Siz de kültürel ve doğal dokusu ile benzersiz Nevşehir’i bu kez Maceracı farkıyla gezmek için 1 Kasım Perşembe günü Maceracı’yı sakın kaçırmayın.