Nevşehir'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Nevşehir'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan bazı kişiler, telefonlarının yasa dışı örgüt tarafından kullanıldığını söyledi. Şahıslar, bunun ortaya çıkartılması için kendi hesap numaralarına para gönderilmesini gerektiğini söyledi. 4 kişilik şebeke üyesinin değişik illerden yaptıkları dolandırıcılıkla 250 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

 

Mardin'in Midyat ilçesinde F.T. isimli kişiyi arayan bir şebeke üyesi, kullandığı cep telefonunun yasa dışı örgüt mensupları tarafından kullanıldığının tespit edildiğini, bu olayın ortaya çıkartılması için 49 bin TL 'ye ihtiyaç olduğunu, paranın Nevşehir'deki bir banka şubesine havale edilmesini istemişti. Kendisini polis olarak tanıtan kişiye inanan F.T. istenen 49 bin TL'yi Nevşehir'deki bankaya göndermişti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan F.T. durumu polise bildirdi. Midyat polisi de olayı Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne aktardı.

 

Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, paranın 25 bin TL'sinin Ö.P. isimli şüpheli tarafından çekildiğini belirledi.

 

Soruşturmayı genişleten polis, olayla ilişkisi olduğunu belirlediği 12 kişiyi gözaltına aldı.

 

Şebeke üyelerinin, kendilerini Cumhuriyet savcısı ve polis olarak tanıtarak Konya'dan 26 bin, Kocaeli'nden 27 bin, Ankara'dan 30 bin ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 5 ile 10 bin TL olmak üzere çok sayıda kişiden, aynı yöntemleri kullanmak suretiyle 250 bin TL haksız kazanç elde ettiklerini belirlendi.

 

12 kişiden 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, İ.S., C.Y., Ö.P. ve T.İ. isimli zanlılar ise tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan İ.S. tutuklandı, C.Y. denetimli serbestlik şartı ile serbest kaldı, Ö.P. ve T.İ. serbest bırakıldı.