Güzelyurt Mahallesinde bulunan Hz. Ömer Camii ve Hz. Ömer Kız Kur’an kursu öğrencileri camide düzenlenen programda ney eşliğinde ilahi söylediler.

  Hz. Ömer Camii İmam-Hatibi Mustafa Öz, Müezzin-Kayyımı Ömer Karataş, Kur’an kursu öğreticisi Şeyma Bedirhanbeyoğlu ve Mehtap Demirtaş’ın ortaklaşa hazırladıkları programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, İstanbul Konservatuarı (İTU) öğrencisi Taha Aras, yaz kursu öğrencileri ve velileri katıldı.

 

İstanbul Konservatuarı (İTU) öğrencisi olan Taha Aras, öğrencilere Tasavvuf Musikisi enstrümantallerinden olan “Ney” hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Neyzen Taha, öğrencilere ney dinletisi sundu. Ardından Cami İmam Hatibi Mustafa Öz ve kurs öğrencileri ney eşliğinde koro halinde ilahiler söyledi.

  Program sonrası İl Müftüsü Yakup Öztürk ise şunları söyledi; Böyle bir etkinliği gerçekleştirdiği için değerli Din Görevlisi ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik ediyorum. Camilerde Yaz Kurslarında yavrularımız sadece Kur’an okumayı öğrenmiyorlar. Bunun yanında itikat, ibadet ve ahlaki kuralları da öğreniyorlar. İyi Müslüman, hayırlı bir evlat, iyi bir arkadaş ve iyi bir insan olmayı da öğreniyorlar ve bunu eğlenerek öğreniyorlar. Çeşitli sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler de yapıyorlar.  Bu gün bura da gördüğüm de bunlardan biridir.

  Yavrularımızı ve ailelerini de tebrik ediyor, kursa devam etmelerini, bilgilerini durmadan geliştirmelerini diliyorum.

 

  Yapılan programdan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ise, bu gibi programların daha genişletilerek devam etmesini ve tekrarını istediler.