TRT Çalışanı Tahir Uzun ülkemizden yansımalar isimli kişisel fotoğraf sergini Uçhisar Museum Otelde düzenlenen kokteyl ile açtı.

Tahir Uzun’un resim sergisine Eski Bakan Bülent Akarcalı,Eski Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal,Eski Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç, Turizm İl Müdürü Veleddin Birsöz, Nevşehir İl Müze Müdürü Murat Gülyaz,Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz Kapadokya Dedeman Otel Müdürü İbrahim Gündüz Yeşil,Peri Tower Otel Müdürü Nazif Demir ile çok sayıda turizmci yer aldılar.

Tahir UZUN kimdir?

1952 yılında Nevşehir-Uçhisar’da doğdu. A.İ.T.İ.A. Başkent İ.T.İ.Y.O.’nu bitirdi. 38 yıllık iş yaşamının 35 yılını TRT’de yayıncı-reklam yönetmeni ve idareci olarak geçirdi. Halen, TRT-1 kanalında çalışmaktadır.

 

 

İlk fotoğraf makinesine 1968 yılında sahip olan Uzun, GESAM, FSK ve Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği üyesi. Çektiklerini paylaşmaya başlama tarihi altı yıl öncesine dayanır. İlk kişisel sergisini Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 1 Şubat 2007 tarihinde açtı. Doğa ve makro fotoğraflarından oluşan bu sergiyi, Uçhisar Kalesi ve Ürgüp’e de taşıdı. İkinci sergisini ise, 13 Mayıs 2008 tarihinde Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisinde açtı. “Eski Ankara’da Çocuklar ve Kapılar” isimli bu sergiyi, talep üzerine Altındağ Belediyesi Sanat Galerisine taşıdı. 10 Mayıs 2010 tarihinde Muğla Üniversitesinde “Bahar Şenliği” sebebiyle yeni bir sergi açtı. İzleyeceğiniz bu sergideki fotoğrafların çoğunluğu Kapadokya başta olmak üzere, Ülkemizin farklı yörelerinde çekilmiş manzara fotoğraflarından oluşmaktadır.