İlk 5 isim listesinde, sırayla ''Mehmet , Fatma , Mustafa, Ayşe ve Ahmet'' yer alıyor

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de halen tüm yaş gruplarında en çok kullanılan ilk 5 isim listesinde, sırayla ''Mehmet , Fatma , Mustafa, Ayşe ve Ahmet'' yer alıyor.

 

Bugün itibariyle Mehmet ismini taşıyanların sayısı yaklaşık 1 milyon 416 bin; 1 milyon 298 bin kişinin nüfus cüzdanında ise Fatma ismi yazıyor.

 

Tüm yaş gruplarında en çok kullanılan ''Mehmet ve Fatma'' isimlerinin yerini ''Zeynep ile Yusuf'' almış görünüyor. Yeni doğan bebeklere bugünlerde verilen isimler illere ve bölgelere göre değişiklik gösteriyor.

 

Türkiye genelinde 10 yıl önce bebeklere en çok konulan ilk 5 isim sırasıyla Mehmet, Zeynep, Mustafa, Yusuf ve Merve iken; bugün 0-1 yaş arası bebeklerin isim istatistiğinde ilk sırada yaklaşık 556 bin kişiyle ''Zeynep'' yer alıyor. Ülke genelinde en popüler ''ilk beş'' listesinde Zeynep ismini Yusuf, Elif, Ecrin ve Yağmur takip ediyor.

 

Ankara ve İzmir'de ''Emir'' önde

 

Bugünlerde yeni doğan bebeklere İstanbul'da en fazla Zeynep ve Yusuf isimleri veriliyor. 10 yıl önce İstanbul'da bebeklere en çok konulan 3 isim Zeynep, Furkan ve Emre iken; bugün ise bu sıralama Zeynep, Ecrin ve Elif olarak değişti.

 

İzmirliler'in bebeklerine bugün en çok verdikleri popüler ad ise kızlarda Ecrin... İzmir'de en popüler erkek bebek isimlerinde ise Emir ve Çınar yarışıyor. 10 yıl önce ise bu kentte en çok Emre, Mehmet ve Zeynep isimleri veriliyordu.

 

Ankara'da da erkek bebeklere bugün en çok Emir ismi veriliyor. Başkentte kızlarda ise ailelerin en çok tercih ettiği isimler Zeynep ve Ecrin... 10 yıl öncesine baktığımızda ise Ankara'da en çok konulan ilk 3 isim sırasıyla Zeynep, Furkan ve İrem'di.

 

Diyarbakır'da Muhammed, Konya'da Mustafa yaygın

 

Diyarbakırlılar bugünlerde doğan erkek bebeklerine en çok Muhammed ve Yusuf isimlerini uygun görüyor. 10 yıl önce çocuklarına Zeynep, Furkan ve İrem ismini koyan Diyarbakırlı anne ve babaların bugün çocuklarına en fazla verdiği ilk 3 isim ''Muhammed, Yusuf ve Zeynep'' olarak sıralanıyor.

 

Bugünlerde bebeklerine en fazla Zeynep, Ecrin, Elif, Yağmur ve Berat ismi veren Trabzonlular'ın 10 yıl önceki tercihleri ise yine en çok konulan isimden başlayarak sırasıyla Emirhan, Zeynep, Aleyna, Furkan ve Merve'ydi.

 

Konya'da ise en popüler isim sıralamasında ilk 5'te Mustafa, Zeynep, Mehmet, Elif ve Yusuf var. Bu ilde 10 yıl önce en çok konulan isim listesinde ise Mustafa, Mehmet, Ahmet, Ali ve Ayşe bulunuyordu.

 

RotaHaber