Puis  Kırıkkale Şube Başkanı Musa ERTAŞ, bayram tatilinde uzun mesafe yol alacak araç sahiplerinin ucuz akaryakıta şüpheyle yaklaşmasını ifade ederek, ucuz akaryakıtın hileli olduğunu söyledi.
 
Bayram tatili münasebetiyle kent dışına çıkacak araç sahiplerinin, ucuz akaryakıta dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Puis  Kırıkkale Şube Başkanı Musa ERTAŞ, “Sürücüler yol boyunca ucuz yakıt tabelalarıyla karşılaşacaktır. Buralarda satılan akaryakıtlara şüpheyle bakmak gerek. Maliyetlerin altında satışa sunulan yakıtlarda hile söz konusu olacaktır. Tüketiciler anlık olarak kâr ettiklerini düşünse de, bu yakıtlar araçlarına ciddi zararlar verecektir” şeklinde konuştu.
 
Puis  Kırıkkale Şube Başkanı Musa ERTAŞ, ucuz motorin konusuna da değindi. Yollarda ucuz motorin satışı yapan istasyonların varlığına dikkat çekerek, “Bu yakıtların kalitesi diğerlerini göre düşüktür. Herkesin satış fiyatından çok aşağıda satılan motorin ya hileli yada kalitesizdir. Bu nedenlerle böyle satış yapan yerlere şüpheyle bakmak gerekir. Ucuz olarak satışa sunulan motorinin doğaya verdiği zarar, kaliteli motorine kıyasla daha yüksektir. Bu yakıtlar, araçların motorlarında da olumsuz etkiler yaratmaktadır. Tüm bunlardan daha önemli olan konuysa, olası kazalarda ucuz motorin kolaylıkla alev alması ve araçların yanmasıdır. Kendinizi ve sevdiklerinizi ucuz yakıtla tehlikeye atmayın ” dedi.
Ucuz yakıt tabelalarının yanıltıcı olduğunu açıklamasına ekleyen Puis  Kırıkkale Şube Başkanı Musa ERTAŞ, bu nedenler göz önüne alındığında ucuz yakıtın aslında çok pahalıya mâl olacağını bildirdi. Bayram boyunca yollardaki hareketin artacağını söyleyen Musa ERTAŞ, “Bayram tatilinizin huzurlu bir şekilde tamamlanmasını istiyorsanız, ucuz yakıta rağbet etmeyin” diyerek açıklamasına son verdi.