Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dünya turizm sektöründe her geçen yıl büyük öneme sahip hale gelen Kapadokya, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanında film ve televizyon ekiplerinin de çekim merkezleri arasında yerini aldı.

 

Ekim ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden aldıkları izin sonucunda Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Rusya, İngiltere, Brezilya ve Japonya'dan televizyon kanalları ile film ekipleri bölgede çekim yaptı.

 

Hollanda'dan iki basın mensubu fotoğraf çekimi, Rusya'da arama motoru hizmeti veren Yandex Europe BV isimli şirketin fotoğraf çekimi, İngiliz Bbc televizyonunun Türkiye ve Osmanlı Devleti ile ilgili tarihi ve tanıtım amaçlı belgesel film çekimi, Brezilya'nın Multishow kanalı için Chocolate Productions yapımı Lugar in Comumjstanbul isimli Türkiye tanıtım programı kapsamında belgesel çekimi, Japonya BS-Japan kanalında yayınlanacak olan "Mokomichi Hayami's Turkey Shokukikou" isimli Türk tültürünü tanıtıcı programın çekimleri yapılı.

 

Ayrıca, Avşar Film Yapım AŞ'nin yapımcılığını üstlendiği 'Yer Gök Aşk' dizisinin çekimleri devam ediyor. Digitürk 182. ve 318. kanallarında yayın yapan İz TV'nin "Bir Usta Bin Usta" isimli belgeselin de çekimleri yapıldı. Son olarak TRT kanallarında yayımlanmak üzere 'Başka Yerler Başka Şeyler' adlı programın çekimi de gerçekleştirildi.