Türkiye’de geleneksel oyunların kitleselleşmesine büyük katkıda bulunan Etnospor Festivali’nin üçüncüsü, 9-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Meydanı’nda başladı.

"At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Festivalin açılış törenlerine AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'de özel davetli olarak katıldı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ında katılımlarında düzenlenen ve geçen yıl “Ok Yaydan Çıktı” diyerek hedeflerinden geri dönüşün olmayacağını, doğru bildiği yoldan sapmayacağını ilan eden festival, 2018 için belirlediği “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganı ile izlediği bu yolda tecrübenin ve işin ehli olmanın önemini vurguluyor.     

Açıkgöz; “At Binenin, Kılıç Kuşananın”‬ 

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz; "‪Geleneksel spor dallarının profesyonelleşmesinde ve tanıtılmasında büyük rol oynayan dünyanın en büyük geleneksel spor organizasyonu Etnospor Kültür Festivali 2018’deyiz. Festivalde kültürler ve değerler bir araya geliyor, Türkiye tanıtılıyor" dedi.

Açıkgöz, "Etnospor Kültür Festivali, geleneksel spor dallarımızla 9-13 Mayıs tarihlerinde Yeni Kapı’da devam edecek. Kültür festivaline tüm konuklarımızı bekliyoruz."