Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığı 6 yıldır Ülkemiz genelinde bulunan oda ve borsalar arasında akredite odalar arasında yer alıyor.
Odaların iş dünyasındaki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi; Eurochambres ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından geliştirildi.
2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi 2008 yılında Borsaların da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüşmüştür. Oda/Borsaların üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmekte.
2006 Yılında 3. Dönem Odalar içerisinde Akredite olan oda en son 2012 yılı içerisinde geçirdiği denetimle Akredite odalar arasındaki yerini korumaya devam etti.