Bangladeş’de Arakan Müslümanları İçin Nevşehir Mahallesi Kuruluyor. İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, Budistler tarafından katliama uğrayan Arakanlı Müslümanlar için bambu ev, 2 mescit, 1 okul, 2 içme suyu kuyusundan oluşan bir 'Nevşehir Mahallesi' için bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Öncel, bunun için Nevşehirli iş adamları ve STK'lardan destek beklediklerini ifade etti.

Bu kapsamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilciliği tarafından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın katılımlarında ortaklaşa akşam yemeği programı düzenlendi. Programda Bülent Yıldırım "mazlum cografyalar ve Türkiyenin rolü"konulu bir konferans verdi. Üniversite Rektörümüz Mazhar Baglı da Arakan izlenimlerini ve Türkiyenin tüm dünyada Müslümanlara umut bir ülke oldugunu anlatarak daha fazla çalışmalıyız dedi.
 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Üniversite Tafana Restoranda düzenlenen programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, İHH gönüllüsü gençler, İHH Kadın Komisyonu ve Yetim Birimi Başkanı Sedef Öğütken, birçok iş adamı ve STK temsilcileri davetliler katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, program vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Vali Aktaş’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Vali İlhami Aktaş ise, programı organize eden İHH Yardım Vakfı temsilcilerine ve gönüllülerine teşekkür ederek, hizmetlerinde kolaylıklar diledi.