Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehirlilere büyük müjdesini açıkladı. 

Nevşehir'e "Millet Bahçesi ve Kent Meydanı " yapılacak...

Nevşehir ziyaretinde, 31 Mart Yerel seçimlerinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum " Nevşehir'de şehir merkezindeki teknik liselerin başka bir alana taşınacağını ve 79 bin metrekarelik alana kent meydanı ve millet bahçesi yapılacağını müjdeledi."

Kurum:"Hedefimiz her şehrimize en az 1 adet Millet Bahçesi yapmak. Nevşehir’deki 79 dönümlük Millet Bahçesi proje alanında inceleme yaptık. Yeni parkımız doğal güzellikleriyle tüm dünyanın övgüsünü alan güzel Nevşehir’e değer katacak."

Kapadokya Alan Başkanlığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor...

Bakan Kurum ayrıca, Kapadokya Bölgesinin etkin bir şekilde korunması ve geliştirilmesi amacıyla "Alan Yönetimi Sistemi" çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Kurum, Nevşehir gibi turistik bir yörede gerek kent merkezine gerekse Kapadokya'ya yakışmayan 110 kaçak yapının bulunduğu ve bu yapıların yıkılacağını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz: "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile müjdelerimizi verdik. Nevşehir’imize Millet Bahçemiz hayırlı olsun." dedi.

Nevşehir’imize yeni müjdeler;‬

‪1- Kale etrafı kentsel dönüşümünü halkımızın da içerisinde olduğu bir projeyle hızlıca gerçekleştireceğiz.‬
‪2-Turizm cennetlerimizden Cevizli Bağ, Üç Güzeller çevresindeki konteynırların yerine modern karşılama merkezleri inşa edeceğiz.‬

3-Millet Bahçesi

4-Kent Meydanı

Bakan Kurum,Nevşehir'de incelemelerine devam ediyor.