Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı seçimleri muhtemelen Ocak 2018’den itibaren başlayacak. Seçimlere 6 aydan kısa bir süre kala kazan iyiden iyiye kaynamaya devam ediyor.
İki dönemdir İsmail Ördü’nün başkanlığında yönetilen birlik başkanlığı seçimleri oda seçimlerini şimdiden geride bırakmış durumda. 4 yıl önce yapılan oda başkanlığı seçimlerinde genel itibariyle çok büyük bir değişim yaşanmamıştı. Birkaç oda başkanlığının dışında 24 oda içerisinde çok sayıda başkan makamlarına oturmaya devam etmişlerdi. Esnaf odalarında bu seçimde de büyük bir olasılıkla durumun değişmesi beklenmiyor. Ancak oda seçimlerinin ardından Mart – Nisan aylarında yapılması beklenen birlik başkanlığı seçimlerine daha şimdiden 3 aday kesin gibi.
Birlik Başkanlığı seçiminde mevcut başkan İsmail Ördü’nün yeniden aday olması bekleniyor. Öte yandan son seçimlerin vazgeçilmez ismi olan Madeni İşler Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın yeniden aday olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Her ne kadar son seçimde adaylıktan son anda çekilmiş olsa da Pınarbaşı’nın son bir gayretle yeniden aday olma düşüncesinin olduğu belirtiliyor. Öte yandan esnaf sanatkarlar odası başkanı Nafiz Çalışkaner’in de seçimlere birkaç ay kala birlik başkanlığına adaylık için nabız yokladığı ve ciddi ciddi adaylığı düşündüğü bildiriliyor.
Birlik Başkanlığı koltuğuna oturmak için yarışan muhalif isimlerin gündeme getirdiği önemli bir konu da var. O da; bu seçimlerden itibaren birlik başkanı adayı olacak bir ismin bir odanın başkanı ya da yönetiminde olması gerektiği. Bu durumda Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün yeniden aday olabilmek için oda seçimlerinde herhangi bir odanın yönetimine girmesi gerekiyor.