NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik Başkanı İsmail Ördü, iktidarın seçim beyannamesinde bulunup geçtiğimiz günlerde açıklanan esnafa 30 bin lira faizsiz kredi imkanından kredi borcu bulunanlarında yararlandırılmasını istedi.

Konuyu geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanına da bizzat ilettiklerini söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, 2015 yılında ciddi manada bunalan esnafın önünü açacak olan bu imkanın son derece faydalı olacağını ancak bu imkandan kredi kooperatiflerine borçlu olan esnaflarında dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Ördü, “İktidarın seçim beyannamesinde taahhüt ettiği esnaf ve sanatkara 30 bin TL faizsiz kredi imkanı esnaflarımızın önünü açacak. Ancak bu imkandan kredi kooperatiflerine borçlu esnaflarımızın da yararlandırılması gerekiyor. 1 yıl geri ödemesiz, 4 yıl ödemeli bir imkan. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde bu durumla ilgili yeni bir düzenleme yapılabileceği belirtildi. Bu imkandan daha fazla esnafımızın yararlandırılmasının da sağlanması aşamasında bu imkanın borçlu esnaflarımızı da tanınmasını bekliyoruz” diye konuştu.