NEVŞEHİR(MHA) Son günlerde patates fiyatlarının anormal derece de artması ve soruna bakanlığın el koyması ile birlikte kamuoyunda geniş bir tutan çiftçi sorunları bir süre daha gündemi meşgul edeceğe benziyor.

Patates fiyatlarının artmaya başladığı ilk günlerden itibaren fiyatların aşırı bir şekilde artmasının patates ithalatını gündeme getirebileceğini ve bu durumda bölgedeki patates üreticisinin de, Türkiye genelinde patates üretimi yapan çiftçilerin de uzun süre belini doğrultamaz bir hale düşebileceği uyarısında bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Çiftçi sorunlarının ortadan kalkması için ülkemizde ürün planlamasının yapılmasının şart olduğunu dile getirdi.

Ülkemiz ve bölgemizde patates üretimi konusunda yaşanan en büyük sorunun arz talep dengesinin kurulmaması olduğunu kaydeden Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekiz, “Çiftçi sorunları dünya var olduğu günden bu yana gündemde. Bu sorunların Ülkemiz ve ilimizde ortadan kalkması için birinci şart tarım girdilerinin ucuzlaması. Tarım girdileri istenilen düzeye çekilmedikçe Çiftçi sorunlarını hep tartışmaya devam ederiz. Öte yandan Çiftçinin en büyük sorunlarından biri de Ülkemizde ne yazık ki ürün planlamasının yapılmaması. Bu sadece Patates’te değil birçok ürettiğimiz üründe de söz konusu. Ne zaman tarım girdilerinin fiyatlarını aşağı çeker, ne zaman ürün planlaması yaparak çiftçinin üretmesi ve satması gereken ürünü planlar isek çiftçi sorunlarının çok büyük bir bölümünü de çözmüş oluruz” açıklamalarında bulundu.