İlk önce Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Manisa İş Dünyası Müşterek İstişare Toplantısı’na katıldı.Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Manisa’nın marka şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Bunun sebebi birlik ve beraberlik. Manisa, tarihimizin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Fatih’ten, Kanuni’den, III. Selim’den, III. Murad’ın bulunduğu döneme kadar şehzadelerin yetiştiği şehir. Evliya Çelebi Manisalılar için; ‘Manisalılar sanat ehlidir, kanaat ehlidir, ibadet ehlidir, 4. olarak da ziyaret ehlidir’ diyor” dedi.
Hisarcıklıoğlu, Manisa’nın tarımın ve sanayinin merkezi olduğunu vurgulayarak, “Manisa, dünyada tek noktada en fazla beyaz eşya ve televizyon üretilen yer. Manisa, sanayi 4.0’a geçen ilk illerden biri olmak için de çalışıyor. 2017’de ihracatta Ege Bölgesinde İzmir’den sonra 2. Sırada. Türkiye’nin kuru üzüm üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını Manisa yapıyor. Zeytinyağı ve zeytinde Manisa yine Türkiye’deki en önemli illerimizden bir tanesi. UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmış Manisa mesir macunumuz var” ifadelerini kullandı.
 
İstişare toplantısının ardından Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Manisa Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.​
Hisarcıklıoğlu burada yaptığı açıklamada, Manisa’nın tarım ve hayvancılık açısından çok şanslı bir şehir olduğunu belirtti.
 
Önümüzdeki dönemin altın mesleğinin tarım ve hayvancılık olacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, dünya nüfusunun her yıl Türkiye nüfusu kadar arttığını ve her yıl 160 milyon kişinin az gelirliden orta sınıfa dahil olduğunu söyledi.
 
TOBB Başkanı, Türkiye’nin ekilebilir arazi açısından dünya yedincisi olduğunu, bunu iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı.
 
Daha sonra Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'i makamlarında ziyaret etti.​
 
Ziyaretlerin ardından Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, hayırlı işler için Akhisar’a geldiklerini belirterek, “Akhisar TSO’nun merkez çarşı kalkındırma projesinin temelini attık. Akhisar TB’nin Donbaycıoğlu Hanı Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Akhisar’ın tarihine, sosyal sorumluluk projesi olarak sahip çıktıkları için Akhisar odama ve borsama teşekkür ediyorum” dedi.​
Hisarcıklıoğlu, “Afrin'de bu ülke için, bizim huzur ve güvenimiz için canını ortaya koyan, bu aziz milletin kahramanlarına selamlarımızı iletiyoruz. Şehit askerlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer eylesin ifadelerini kullandı.
 
Zeytin denince akla Akhisar’ın geldiğini vurgulayan TOBB Başkanı, “Eskiden tütün üretim merkezi olarak bilinen Akhisar, şimdi Türkiye'nin en büyük zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi. 14 milyon zeytin ağacımız var. Sofralık zeytinin yüzde 30’u, yeşil zeytinin yüzde 70’i burada yetişiyor. Türkiye'nin ilk ve tek Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas OSB’si Akhisar’da kuruldu. Yine tarım ve hayvancılığa dayalı sanayide de öncü Akhisar. Tarımda teknolojinin daha yaygın kullanılması için tarım 4.0 çalışmaları yapılıyor. Öte yandan Akhisar Belediyespor, süper ligde mücadele ediyor” dedi.
                
Son olarakta, Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, program sonrasında Soma Maden Şehitliği’ni de ziyaret ederek, şehitlere dua etti.