24 Haziran 2016 yılında temeli atılan ve yapımı 2 yıl süren, 2 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Kozaklı Merkez Camisi törenle açıldı. Cuma namazıyla hizmete giren ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği caminin açılışına Kozaklı Kaymakamı Halil Dalak, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Üsküdar Vaizi M. Visali Toscuoğlu, Kozaklı Müftüsü Rahmi Yiğit ve Bir Çok Sıyasi Parti İlçe Başkanları Milletvekili Aday Adayları Katıldı. Açılışı gerçekleştirilen camide Üsküdar Vaizi M. Visali TOSCUOĞLU Cuma namazında vaaz verdi.

Kozaklı Merkez Camii’de Cuma namazıyla birlikte ilk vakit namazı da kılınmış oldu. Öte yandan Merkez caminin açılışı ile birlikte yagmur duasıda yapıldı.

Cuma namazından sonra açılışa katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.

“Asıl arzumuz gönülleri inşa ve ihya etmek”

Kuran Tilavetiyle başlayan açılış programda konuşan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, “Allaha hamd olsun 2 yıl önce temelini attığımız caminin bugün de açılışını yapıyoruz. İlçemizin her tarafından ihtiyaç oldukça  hayırseverlerin ve bütün kurumlarımızın desteğiyle bu ilçeye camiler katmaya,  mabedler inşa etmeye devam edeceğiz.  Ama asıl arzumuz gerçek anlamda gönülleri inşa ve ihya etmektir.” şeklinde konuştu. 

Camilerin sadece ibadet edilen değil aynı zamanda mahallelerin sosyalleştiği, insanların birbirini tanıdığı ve destek verdiği yerler olduğunu belirten Kozaklı Kaymakamı Halil Dalakda yaptığı konuşmada  “Camilerimiz her zaman en güzel yerlerde inşa edilerek ümmete rehber olsun inşallah” temennisinde bulundu.

Haber: Emrah Tufan