Nevşehir'de son günlerde mahalle, sokak, hatta caddelerde dolaşan sahipsiz köpekler vatandaşların yoğun şikayetine neden oluyor. 

Kış günlerinde yiyecek bulmakta zorluk çeken köpekler, insanlara saldırıyor. Nevşehir'de başıboş köpeklerin saldırısı yüzünden mahalle sakinleri, dışarı çıkmaktan korkar hale geldiğini söylüyorlar.

Edinilen bilgilere göre, en son bugün yaşanan bir olayda, öğle saatlerinde Nevşehir Fatih Sultan Mehmet mahallesinde meydana gelen olayda başıboş 4 köpeğin saldırısına uğrayan Musa K. (40) ölümden döndüğünü, canını zor kurtardığını söyledi.  

FİB Haber Merkezimize yaşadığı dehşet anlarını anlatan 40 yaşındaki vatandaşımız Musa K.; "Bugün gündüz öğle saatlerinde Nevşehir merkez Fatih Sultan Mehmet mahallesi Kandil sokaktaki evime girerken aracımı park edip inmemle birlikte 4 köpeğin saldırısına uğradım. Bir tanesi paçamdan tuttu. Saldırı anında cebelleşirken, köpeklerin havlamasıyla birlikte yeni yapılan belediye binası üzerindeki bir boş arazi üzerinden 10-12 tane daha başı boş köpeklerin üzerime geldiğini gördüm, bir anda aykalarımla paçamı kurtarmaya çalışırken bir taraftanda o an havliyle korkudan kendimi eve nasıl attığımı inanın hatırlayamıyorum. Köpekler sinirden aracımın tamponunu ısırdıklarını gördüğümde artık bu işin şakasının olmadığını anladım. Olayın şokunu üzerimden attıktan sonra durumu Belediyeyi arayarak bildirmeme rağmen ne geln oldu ne giden. İlla köpeklerin beni parçalaması ve ölmem mi gerekiyordu ilgilenilmesi için. Lütfen artık yetkililer sesimizi duysun" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
 

Nevşehir'de bu aralar köpek saldırılarının artması mahalle sakinlerini iyice tedirgin ederken, saldırgan köpekler yüzünden çıkarı çıkmaya korkar hale gelen mahalle sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor. Köpeğin saldırına maruz kaldıklarını belirten bir mahalle sakinleri; “Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de sokak köpeklerinin iki çocuğa saldırarak birini öldürmesi bizi dehşete düşürdü. Nevşehir'de de son günlerde aç kalan sokak köpekleri insanlara saldırmaya başladı. Kayseri’de ki olay bizi çok etkiledi. Artık başıboş köpeklerden korkar hale geldik. Çocuklarımızı okula götürüp, getirirken bile tedirgin oluyoruz. Yetkililerin bu konuya acil bir çözüm bulmasını istiyoruz. Nevşehir'de hayvan barınağımız oraya götürsünler. Hayvan barınağı yetersiz ise başka çözümler arasın. Saldırgan köpekler yüzünden artık dışarı çıkamaz hale geldik.” ifadelerini kullandı.


Başıboş Köpekler Nevşehir Gündemine Oturdu...

Son günlerde www.fibhaber.com internet gazetemize gelen yoğun vatandaş şikayetlerinin yanı sıra sosyal medyada da birçok fotoğraflı şikayetin yapıldığı başıboş sokak köpekleri ile ilgili Nevşehir'de ciddi önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

Başıboş sokak köpekleri ile ilgili yaptığımız araştırmada; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunda, sokak hayvanlarının yerel yönetimler tarafından toplanarak rehabilatasyonunun (tedavilerinin) yapılmasının ardından 15 gün sonra alındıkları yere bırakılması madde hükmü gereği Belediye Hayvan Barınağında toplanan sokak hayvanları Kanun gereği alındıkları yere bırakıldığı öğrenildi.

Kanun böyle dereken ve Belediye yetkilileri de kanun gereği gerekli işlemleri yerine getirirken vatandaşlar ise duruma mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Vatandaşlar, cadde ve sokaklarda sürüler halinde dolaşan köpeklerin özellikle bu kış günlerinde aç kalmaları nedeni ile saldırganlaşabileceğini belirtiyor ve konuya yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyor.