Nevşehirli Eczacı Salih Kesekci, Tatlarin kasabasında kurduğu küçük tezgah üzerinde cami maketi yaparak hünerlerini sergiliyor.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabasında eczane sahibi olan Eczacı Salih Kesekci, FİB Haber Merkezine yaptığı özel açıklamasında; "Maket yapımı tamamen merakımdan dolayı başladı. İlk olarak 1977 yılında Nevşehir Kurşunlu Camii'nin kibrit çöpünden maketini yaptım. Yaklaşık 40 Yıldır halihazırda ilk günkü gibi duruyor. Daha sonra Nevşehir taşı görüntüsü vererek Bir maket yapmak aklıma geldi. Alçıpanı küçük parçalar halinde kesip farklı taş renklerine boyayarak eczanenin arka tarafında Nevşehir Kurşunlu caminin maketini yaptım. O dönemin Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver Bey bunu bir yerde sergileyelim deyince, bende Kapadokya Kültür Merkezi'ne hediye ettim. Hala orada sergileniyor. Daha sonra ilimiz Niğde yolu üzerinde yapımına başlanan Külliye caminin maketini yapmaya başladım. Yaklaşık 2016 yılı ortalarında başladım. Yalnızca eczanede işimin bittiği zamanlarda uğraştığım için tabi biraz uzun sürdü. Gördüğünüz bu maketi bitirmek için de aslının bitmesini bekliyorum " dedi.

FİB Haber Merkezi olarak böylesi güzel bir çalışmaya imza atan değerli büyüğümüz Eczacı Salih Kasekci'yi tebrik ediyoruz.