Nevşehir merkez Fatih Sultan Mehmet Mahallesi eski adıyla Afetevleri Mh., Ali Dirikoç Bulvarı, Halk Eğitim Merkezi karşısı ile Spor il müdürlüğü yanı Şehit Haşim Gökmen Caddesi üzerindeki yolun karşısına geçmek için yaya geçidini kullanmak isteyenler, geçide nereden gireceklerini bulamıyor. Yaya geçidinin her iki yanının da refükle kapalı olması nedeniyle yayalar hemen yandaki boşluktan karşıya geçiyor. Geçidin girişlerinin yapılan çevre düzenlemesi sonrası kapandığı ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmalarının tamamlanmasına müteakip Karayollarının çektiği çizgiler bu konuda ne kadar uyumlu çalışıldığının en güzel örneği olsa gerek. Görenleri tebessüm ettiren ve Karadeniz fıkralarını aratmayan bu görüntüler  bazı vatandaşlar tarafından FİB Haber Merkezine gönderilerek: Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz aynı ”fıkra gibi” şeklinde inceden bir espri ile eleştirilerin oku oluyordu.

Bizde yaya yolu engelli parkuru gibi. !!!

Öte yandan aynı yol üzerindeki kaldırımda ilerlerken birde ne görüyoruz, Aman Allahım... Yağmur suyu ızgara takımları üstü açık kalmış. Alim Allah bir gece vakti bu kaldırımda eğer ki yürüyor olsanız bu çukura düşmemeniz mucize olur. Hele bir de görme engelli iseniz vay halinize. Yine empati kurarak, olası bir mağdur vatandaşımızın o kızgınlıkla kaldırım ve çukura ithafen ağzından çıkabilecek şu ses kulaklarımıza yankılanıyor: "Hele ....... kaldırımı, incittin nazik baldırımı..." Maalesef yine yol yapım çalışmalarının tamamlanmasına müteakip buralarıda ya unutulmuş yada ihmalkarlık sonrası yaptım oldu mantığıyla es geçilmiş... Olası tehlikelere karşı birisinin ayağınızı kaydırmasına çelme takmasına gerek kalmadan düşüvermek ve sonrası heran başımıza gelebilecek bir hadise olabilir.

Neyseki Belediyemiz duyarlı ama ya Karayolları...

Tüm bu anlatılmaz ve anlaşılmaz görüntüler için neyseki Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Alevli açıklık getiriyor: "Karayolları tarafından yapılan çalışma, külliye çevre düzenlemesi ile düzeltilecektir." İşte bu kısa açıklamanın ardından Alevli hemen harekete geçerek malum bahse konu olan yamur suyu ızgaralarının üzerinin kapanmasını sağlıyor.

Tabi bizede düşen; Karayollarının yetki alanında olduğunu öğrendiğimiz bu kaldırım su menfezi üzerindeki açıklığı kapattığından dolayı Nevşehir Belediye yetkililerine teşekkür etmek düşüyor.

Tüm bu görüntülerin ardından ellerimi başımın arasına alıp ve dedimki kendi kendime: "Herkes işini düzgün yaparsa bu cennet memleketimiz ne kadar Mutlu, huzurlu ve güvenli bir ülke ne kadar yaşanır bir şehir olur. Peki, bu kadar zor mu? Neden insanlarımız bu kadar duyarsız ve sorumsuz? Hepimizin güzel yarınlar için yapabileceği çok ama çok şeyler var...

Öncesi ve sonrası ile işte ahse konu Yağmur ızgaralarının o görüntüleri; 

Hoplayıver çekirge
Zıplayıver çekirge
Benim canım çekirge
Pıtı pıtı pıtı çekirge....

Aç gözünü seyret tekrarı yok bunun 
İşimiz muhabbet efkarı yok bunun
Arada bir dilimiz sürçer ise af ola 
Susmasını biliriz de kemiği yok bunun 
Olacak, olacak, olacak o kadar 
Olacak, olacak, olacak o kadar 
Niyetimiz kimseyi kırmak değildir 
Şuradakini buraya koymak değildir 
Arada bir zülfü yare dokunduk 
Tam yerine rast geldi manzara koyduk 
Olacak, olacak, olacak o kadar 
Olacak, olacak, olacak o kadar...

www.fibhaber.com "Çek-Gönder-Yayınlansın"  
 

Nevşehir - Kapadokya FİB Haber WhatsApp ihbar hattı büyük ilgi görüyor. Gündemin adresi FİB Haber.Com , Nevşehir ve Nevşehirlinin sesi gözü kulağı olmayı sürüdürüyor. Sizde çevrenizde gördüğünüz eksik yanlış eleştiri ve önerilerinizi bize gönderin...

Siz de fotoğraf ve görüntülerinizi gönderin, yayınlayalım. 0 532 384 48 50

Nevşehir Haberde Gündemin Adresi www.fibhaber.com haber sitesi olarak yayınlanmasını istediğiniz haberin fotoğraflarını sizde çekin gönderin, yayınlayalım.

Siz çekin, bize gönderin biz de yayınlayalım...

Etrafınızda şahit olduğunuz ilginç olayları, haber niteliği taşıyan ayrıntıları, fotoğrafları ve videoları bizlerle paylaşın, bizde Nevşehir'in ilk ve en çok takip edilen internet haber gazetesi fibhaber.com'da değerlendirelim.

Kentinizde, ilçenizde, köyünüz veya mahallenizde gördüğünüz olumsuzlukları, komik olayları, ilginç fotoğrafları bizimle paylaşın. Anında FİBHABER.COM’da yayınlansın.

Bunun için yapmanız gereken şey çok basit sadece Whatsapp için kullanabileceğiniz 0 532 384 48 50 nolu hattını cep telefonunuza kaydedin. Fotoğraflarınızı bu numaraya paylaşabilirsiniz.

Nevşehir'de haberleriyle halkın sitesi olan FİBHABER.COM’a daha rahat ulaşabilirsiniz.

Haberlerinizi Bekliyoruz...

Nevşehir’e Gündemin Adresi www.fibhaber.com Nevşehir'de gördüğünüz olayların haber yapılmasını istiyorsanız haberin fotoğrafı çekin bize 0 532 384 48 50 whattsapp numarasından atın yayınlayalım.