Nevşehir'in 350 Evler mahallesi arkasındaki dağ üzerinde başlayan çalışmalar için kamuoyunda gezen bir takım iddialar üzerine vatandaşlarımızın bu merakını gidermek için FİB Haber Merkezi olarak çalışmanın yapıldığı yere gittik. İddialara göre burada çevre yolu yapılıyor hatta kimine göre bu yol Çardak köyü - Terminal bağlantısı ile birleşeceği ifade ediliyordu. Ama yaptığımız araştırmada bu söylentilerin gerçeği ile hiç alakası olmadığını öğrendik. Bahse konu olan çalışmada Nevşehir'in içme suyu ihtiyacının karşılanması için Nevşehir Belediyesi'nin koordinesinde DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen 5 Bin tonluk su deposu yapım işi olduğunu öğrendik. Hala hazırda bulunan su depolarının tam yeterli olmadığı için başlatılan çalışma kapsamında DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan “Nevşehir İçme suyu Dy2, Dy3, Dy4 Depoları İnşaatı Yapım İşi”nin bir parçası... Nevşehir'in içme suyunu uzun yıllar karşılayarak çeşmesinden akmayan su kalmasın düşüncesiyle yürütülen bu çalışma kapsamında Kahveci Dağı eteklerindeki depodan bu mevkiye su basılacağı ifade edildi. Bu konuda son ihtimal ise Kızılırmak'tan su getirme işlemi olabileceğide B planı olarak kenarda bekletiliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada; 

İş kapsamında 5.000 m3’lük toplam 3 adet su deposu, ulaşım yolları ve taşkın tahliye hatları yapılacak, yaklaşık olarak 120.000 m3 kazı, 2.500 m3 beton imalatı gerçekleştirilecektir.

Çalışmalarla ilgili olarak Dy2 deposunda kazı işlerine başlanmıştır. Dy3 ve Dy4 depoları ile ilgili kazı kesitleri, yol ve tahliye hattı proje çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda, Bölge Müdürlüğümüz teknik elemanları, yüklenici firma, proje firması ve Nevşehir Belediyesi teknik elemanları ile projeyi yerinde inceleyerek söz konusu dar boğazların çözüme ulaştırılması konusunda çalışmalar yaptı.  

15 Bin Metreküp İçmesuyu Kapasiteli 3 Su Deposunun Yapımı Devam Ediyor

Nevşehir Belediyesi tarafından 2 ayrı merkezde toplam 15 bin metreküp su depolanabilecek  3 su deposunun yapımı devam ediyor.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Mayıs ayı içerisinde temeli atılan Karşıdağ mevkii ile Kahvecidağ mevkiindeki toplam 15 bin metreküp içme suyu kapasiteli 3 su deponun yapımı sürüyor.Yapımı süren su depolarının tamamlanmasıyla birlikte Nevşehir’de daha önceden 9 bin metreküp olan su depolama kapasitesi 24 bin metreküpe çıkacak. Böylelikle yoğun su tüketiminin yaşandığı yaz aylarındaki su kesintilerinin de önüne geçilmiş olacak. Nevşehir Belediyesi  ile DSİ 12 Bölge Müdürlüğü işbirliği halinde yapımı gerçekleştirilen 3 su deposunun Eylül ayı içerisinde hizmete alınması planlanıyor.