Nevşehir merkez Emek mahallesi sakinleri yıllardır çözüm üretilemeyen sorunlarına yaklaşan yerel seçimler öncesi başkan adaylarından çare bekliyor.

Nevsehir merkez Emek mahallesi, Kadirah sokak ile nar yolu sokak arasında kalan turistik Altinöz oteline 100 metre mesafede Necdet Ersan parkı devamındaki çevre yoluna kadar olan 500 metrelik alanda kapatılmamış kanalizasyon ve atik su kanalı hem görsellik hem hijyen açısından halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Mahallenin orta noktasından geçen pis sulardan yayılan kokular özellikle sıcak yaz aylarında çekilmez bir hal alırken halk sağlığını da olumsuz etkiliyor.

Nevşehir için UTANÇ VERİCİ...

Güzide sehrimiz Nevşehir'in merkezinde olan ve yıllardır yetkillilerin görmezlikten geldiği bu utanç verici tablo kış aylarında sel, yaz aylarında ise kötü kokuya yol açarak turizm kentimizde olmaması gereken ilkelliği yansıtmaktadır.
Yetkililerimizden en kısa sürede konunun incelenerek gerekli çalışmaları başlatıp kanalizasyon kanalını kapatmaları en büyük temennimizdir.

"Belediyenin mazeret göstermeye hakkı yok" 

Yaklaşan 31 Mart 2019 seçimlerinde mahallemizdeki bu sorunu kim çözme sözünü verirse "oyumuz onundur" diyen Emek mahallesi sakinlerinden konu ile ilgili şikayetleri ise şöyle:

Nevşehir Merkezde bulunan Emek Mahallesi sakinleri, Mahallenin içinden geçen kanalın yaydığı pis koku nedeniyle yazları ne bahçede ne balkonda nede evlerinin kapısında oturamadıklarını, belediyenin ise işini yapmayarak mazeret öne sürdüğünü iddia ettiler. Gerek insan gerekse çevre sağlığını tehdit eden bu çirkin görüntüden kurutulmak istiyoruz. Burası içinde bir proje bekliyoruz dediler.