04 Mart 2017 tarihinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretlerinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Arif Parmaksız tarafından gündeme getirilen ve Başbakanımızın talimatları ile çalışmalarına başlanılan Gıda İmalat Sanayi ve Karma Depolama Alanı ile ilgili açıklamalarda bulunan M. Arif Parmaksız şunları ifade etti;
“Malumlarınız olduğu üzere; Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatları ile Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Göre Kasabası Çayırlık Mahallesi’nde Gıda İmalat Sanayi ve Karma Depolama Alanı ile ilgili olarak Göre Belediye’sinin destekleri ile çalışmalara başlanılmış, TOKİ, Nevşehir Valiliği, Göre Belediyesi, Nevşehir Ticaret Borsası ve Odamız arasında işbirliği protokolü imzalanmıştı.
Protokol çerçevesinde talep toplama ve alan üzerinde teknik çalışmalar gerçekleştirildi. Alan içerisinde yer alan hazine arazilerinin TOKİ’ye devri gerçekleştirildi. Alanda yer alan diğer arazilerin alımı için üyelerimizle yaptığımız toplantı neticesinde, arazi bedellerinin 3 taksit halinde ödenmesine karar verilmiş ve 2. taksit ödemeleri tamamlanmıştır. Şu an itibari ile 600’ün üzerinde yatırımcı ödemelerini düzenli olarak yapmış ve net kapalı alan talebi 515.000 metrekarenin üzerine çıkmıştır. Bu da üyelerimizin Odamıza ve Borsamıza olan güvenini ortaya koymaktadır.”
Parmaksız son olarak; 6 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen “Nevşehir İş Dünyası Buluşması”nda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a konu hakkında bilgilendirme yaptığını, Başbakanımızın pratik tutumu ve işbirlikçi tavrı ile kısa zamanda yol alındığını, bu sebeple başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, en kısa sürede yatırımcı üyeler ile bir araya gelerek gelişmeler hakkında paylaşımda bulunacaklarını ifade etti.