İlimizde görev yapan bazı kurumlar var ki ne iş yapar ne işe yarar bilene aşk olsun. Bir kez olsun Basın Bülteni almadığımız bu kurumun resmi sitesine giriyoruz; 6-7 aydır bir tane haber paylaşım bir şey yok. Oysa diğer illerin aynı kurumu ise boş durmuyor, özellikle kış aylarında hiç boş geçirmiyor.

Edinilen bilgilere göre, Yaban hayatı ile ilgili ihbar geldiğinde ilk başvurmamız gereken bu kurumdan ses seda çıkmazken şu çetin kış şartlarında her ilin diğer aynı kurumu tarafından yaban hayvanları için doğaya yem bırakılırken bizim ilin aynı şubesinden tık yok.

Nevşehir'de Yoğun Kar Nedeniyle Aç Kalan Sokak Hayvanları İçin gerek Belediyeler olsun gerekse hayvanseverler ve çeşitli dernekler yıllardır telakkuzda destek olurlarken, yaban hayatını düşünen asıl sorumlular ortalıkta hiç gözükmüyor. Açıkcası çoğu vatandaşların görüşüne göre, Nevşehir'de ilgili Müdürü var mı, kimdir?  bilinmeyen bu kurum nedir, ne iş yapar bilinmiyor...

Allah aşkınıza bu kurum ne iş yapar? "Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğü"

Sayın Valimizden özel ricamızdır? Eminiz ki halka yakınlığınız kadar kamuda gevşekliğe tavizkar tutumunuz ile sizi tam bir Devlet baba sorumluluğunda tanıyoruz. Eminiz ki yoğun proğramlarınız arasında mutlaka gözünüzden kaçmıştır. Allah rızası için bir kere talimat verinde bu kurum ne iş yapar nasıl çalışır Müdürü kimdir ? Basından bu kadar mı kopuk olunur? Yaptığınız hiç bir iş yokmudur? Bir açıklama gelsin. Birde şu soğuk ve karlı kış şartlarında sokak ve yaban hayatındaki hayvanlar için neden doğaya yem bırakmıyorsunuz? Nevşehir'de aç kalan kurtlar, tilkiler bile dağdan şehre indi. Noldu ! Yeminiz mi bitti..? - Cevap bekliyoruz.

Eskiden böyle yem bırakırdık... Şimdi ne oldu? İddia edildiği gibi; Yaban hayatı ile ilgili ihbar geldiğinde mazotumuz yok mu deniliyor. İşte tüm bu sorular cevap bekliyor.

Böylelikle Nevşehir il genelinde görev yapan Kurum ve Daire Müdürlerinin peformanslarını içeren yeni dosyamazıda açmış bulunuyoruz.