Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Katar’ın başkenti Doha’da yapılan Türkiye-Katar 2. KOBİ Konferansı’na katıldı. Katar’da gerçekleştirilen 2’nci KOBİ’ler Konferansı 400 iş adamını bir araya getirdi. NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın da katıldığı konferansta TOBB-Katar Sanayi ve Ticaret Odası İşbirliği Anlaşması imzalandı. Türkiye-Katar ile 7 sektörde işbirliği kararı aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği 2'nci KOBİ Konferansı'nda konuşan TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Katar ile Türkiye'nin güçlerini birleştirmesi gerektiğini belirterek, "Sizde para var, bizde girişimci ruh var. Bu iki ruhu birleştirelim, Made in Katar markası ile Türkiye-Katar ortaklığını bütün dünyaya kabul ettirelim." dedi.​  

Katar Ticaret ve Sanayi Odası ile pek çok platformda büyük bir uyumla çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Katar ile ortak çalışmaları daha ileri boyutlara taşımaya da kararlı olduklarını söyledi. İş birliği anlaşması imzalayarak iki ülke ilişkilerinin artırılabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, konferans için Türkiye ve Katar’dan her biri kendi sektörünün yıldızı olan 400 iş insanının bir araya geldiğini ifade etti. Bu konferans kapsamında 7 ana sektörde ikili iş görüşmeleri yapılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, bu buluşma ile geleceğe dönük kazançlı ortaklıklar kurulacağına işaret etti. Katar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim Al Sani de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve Al Sani, TOBB-Katar Sanayi ve Ticaret Odası İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı.