İş Makineleri ve ekipmanları üzerine dünyanın en büyük fuarı olan BAUMA ya üyelerinden gelen talepler doğrultusunda bir program düzenleyen NTSO, Yönetim Kurulu Üyesi Habil Uluer, Meclis Üyeleri Necdet Civelek, Kamil Arısaman öncülüğünde inşaat, bims imalatı ve makine imalatı sektörlerinden 19 kişilik bir heyet ile bu fuara katılım sağladı.
Bu yıl 31.si düzenlenen ve 3 yılda bir Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleşen "Bauma İnşaat Makine ve Malzemeleri Fuarı" 2013 yılında 420.000'den fazla ziyaretçi, 3256 katılımcıyla, 555.000 metrekarelik sergi alanında gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en çok etki bırakan sektör fuarı olmuştu..
 Uluslararası basının da büyük ilgi gösterdiği Bauma Fuarı, başka hiçbir ticari olayın ses getirmediği kadar, dünya çapında, yankı uyandırmakta.
 Malzeme makineleri, madencilik makineleri, inşaat araçları ve ekipmanları, bina inşaat makineleri için heyecan verici son teknolojileri geniş bir yelpaze içinde Bauma'da bulmak mümkün. Dünyada hiçbir fuarın katılımcı profilleri açısından, Bauma kadar,  uluslararası bir kitleye sahip olmadığı söylenebilir. En yüksek uluslararası katılımla bu yıl da 11- 17 Nisan 2016 tarihleri arasında Neue Messe'de gerçekleşen fuara  bims imalatı, hafriyat, iş makineleri imalatı, inşaat müteahhitliği, hazır beton ve karo imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleri ile NTSO katılım sağladı.
Fuar katılımının yanı sıra NTSO heyeti IHK Münih’i de ( Münih Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret ederek Münih’te yer alan firmaların çalışma sistemleri, mesleki eğitim sistemi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.  Ziyaret esnasında ikili iş görüşmeleri fırsatı da yakalayan heyet yeni teknolojiler ve sektörleri ile alakalı yeni gelişmeleri görme imkanına kavuştular.
Fuar ziyareti ve iş gezisi hakkında açıklama yapan NTSO Yönetim Kurulu Üyesi Habil Uluer ; “ Bugün şehrimizin en fazla istihdam sağlayan sektörü bims imalatı ve inşaat, biz bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz ile birlikte dünyanın en büyük fuarına katıldık, her bir katılımcımız yeni gelişmeler gelecekte kullanılacak iş makineleri hakkında bilgi sahibi oldu, bu sayede ilimiz içerisinde ki yerleşik firmalarımız rakiplerinin gerisinde kalmayarak yeni teknikleri ilimize kavuşturacaklarını, ilimiz sektörünün büyüyerek devam etmesini sağlayarak hem ülke ekonomisine katkı yapacak, hem de ilin gelişmişlik seviyesini artıracaklarından eminim. Tabi ki bu sayede ilimiz istihdam potansiyeli de artacaktır.Oda olarak en büyük amaçlarımızdan birisi de bu zaten. Üyelerimizin ufuklarını açarak büyümelerini sağlamak bu sayede ilimiz refah seviyesi ve istihdam potansiyelini artırarak daha mutlu huzurlu yaşanabilir bir şehir ortaya çıkartmak istiyoruz. Bunun içinde geleceğin sektörü ilimizin olmazsa olmazlarından olan bims sektörü ve inşaat. Bu sektörleri geliştirmek zorundayız, bizler yapamazsak birileri gelip bu işi bizden önce yapmaya çalışacaktır. O yüzden fuar ziyaretleri sektörün gerisinde kalmamak ve yeniliği yakalamak için önemli. Biz Oda olarak bu tarz fuar ziyaretlerimizi hep sürdürmeyi istiyoruz, yeter ki üyelerimiz hedefleri doğrultusunda katılmak istedikleri fuarları bizimle paylaşsınlar, her ay çıkan dergimiz içerisinde yer alan bu fuarlar hakkında taleplerini bize iletsinler.” Diyerek fuara katılım sağlayan 17 firmaya ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.