Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için protokol hakkında açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız şunları ifade etti;

“Kurulduğu günden bu yana Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile uyum içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Göreve başlayalı kısa bir süre olmasına karşın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile bu uyumu ve çalışmaları daha da öteye taşımış bulunmaktayız.
        
Bunun somut bir örneği olarak; Odamız ve üyelerimizin AR-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki bilgi birikimi ile teknolojik altyapıyı kullanarak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak ve iyi bir örnek oluşturmak amacı ile işbirliği protokolünü imzalamış bulunmaktayız.
        
Bu kapsamda; teknolojik yenilik alanında AR-GE, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirici faaliyetler ile ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca Odamız bünyesinde gerçekleştirilecek ihtiyaç analiz, fizibilite çalışmaları, kümelenme ve mentorluk çalışmaları gibi faaliyetlerde de Üniversitemizin teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanacağız.”dedi.