İlimiz Nevşehir ve çevre illerimizin sigorta acentelerinin katılımı ile Nevşehir TSO da “Orta Anadolu Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı” gerçekleşti.
 
Hazine Müsteşar Yardımcısı  Dr. Ahmet GENÇ, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt SÖYLEMEZ, Nevşehir Kosgeb Müdürlüğü Uzmanlarından Cavide PEHLİVAN’ın katıldığı toplantı panel şeklinde düzenlendi ve sektörün bütün sorunları ele alındı.
Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve İlimiz Delegesi Aşkın Kızılbayrak açılış konuşmalarında böyle bir toplantının tertip edilmesinden dolayı Başkan PARMAKSIZ’a ve toplantıya katılım sağlayan bütün meslektaşlarına teşekkürlerini iletti.
 
NTSO Yönetim Kurulu Başkanı PARMAKSIZ ise sözlerine hemşerilerim diye hitap ettiği Hazine Müsteşar Yrd. Dr. Ahmet Genç ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’e düzenlenen panele katılımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiği konuşmasında sigorta acentelerinin ticaret sistemi için önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti;“Eğer sigorta acenteleri olmazsa makine bir gün çalışır, iki gün çalışır ve bozulur, ticaretin sağlıklı yürümesi için acentelerimize gözümüz gibi bakmalıyız.
 
Hatırlarsanız geçen sene acentecilik sektöründe komisyon oranları %1 lere kadar düşecekti, TOBB Başkanımız bir cümle kurarak bütün karar alıcıların dikkatini bu alana çekmeyi başardı.  -Sigorta Acenteleri öldü ruhuna Fatiha okuyan yok.- Bunun üzerine müsteşarlığımız ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde çok şükür artık sektörün bir saygınlığı var ve artık acenteler Kosgeb tarafından desteklerini alabilir hale gelmiş durumda.
Yine geçen sene bir çalışma yaparak dünyada acenteler nasıl çalışıyor komisyon oranları ne kadar bizde ne kadar diye bir araştırma yaptık, sektörü sürekli ayakta tutmak için bir 2023 vizyon çalışması yaparak yapılması gerekenleri hedefler halinde bir yayında topladık ve bu yayını bütün karar alıcılarla paylaştık.
Amaç sektörde üyelerimizin daha fazla kazanmaları, sektörün bir itibar kazanması.”diyerek sözlerine son verdi.
TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in ülkemiz ve ilimiz genelindeki sigortacılık sektörünün durumu hakkında yaptığı genel bilgilendirme sunumunun ardından Müsteşar Yrd. Ahmet GENÇ’in moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi.
Panel de daha çok sigorta acentelerinin sorunlarını ve isteklerini dinleyen GENÇ ve SÖYLEMEZ,2018 yılında yapılacak yeni uygulamalar hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Panelde ayrıca Nevşehir Kosgeb Müdürlüğü uzmanlarından Cavide PEHLİVAN tarafından sigorta acentlerinin KOSGEB’ten alabilecekleri destekler hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.