NTSO Yönetim Kurulu Başkanı PARMAKSIZ , TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte, Aksaray’da canlı hayvan pazarının temel atma töreni ile Aksaray Ticaret Borsası Tarım ve Ticaret Merkezi Binası’nın hizmete girmesine ilişkin törene katıldı.​
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Nevşehir Başkanı Gülper Gündüz Yassı’nın da katıldığı törenlerde konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Aksaray’a hep hayırlı işler için geldiğini hatırlatarak, yapacakları açılış ve temel atma törenlerinin  kente bereket getirmesini diledi. Aksaray’ın tarımda başta şekerpancarı olmak üzere birçok ürün bazında marka olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Ama önemli olan bunu dünyaya satabilmek. İşte bugün açılan bu merkezle de bu ürünleri nasıl satarız konusuna bakıyoruz” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de konuşmasında Aksaraylılara 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdikleri duruş ve fedakarlıklar için teşekkür etti. 
Ürün ihtisas borsalarını yakın zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini veren Bülent Tüfenkci, “İstiyoruz ki burada sadece bankalar ve aracı kurumlar olmasın. TOBB da olsun borsalar da olsun” dedi. 
Dünyanın en büyük sanayi ülkelerinin aynı zaman en büyük tarım ülkeleri de olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Çiftçiler bilir ki; satamadığınız ürün sizin değildir. Ürünü paraya dönüştüremezsek anlamı yok. Onun için bu borsalar çok önemli” diye konuştu