NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif PARMAKSIZ, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu ile birlikte Ekonomi istişare toplantısına katıldı.
Yaptıkları ankette son bir yılda Kocaeli ekonomisinin Türkiye ekonomisine göre nasıl bir performans izlediğini sorduklarını anlatan TOBB BaşkanıM. RifatHisarcıklıoğlu, “Yüzde 63 daha iyi demiş. Umut var mı Kocaeli’nde. Umut var. Keşke bu rakamlar tüm Türkiye’de olsa. Yüzde 74 diyor ki önümüzdeki sene Kocaeli ekonomisi Türkiye’den daha iyi olacak. Keşke tüm şehirlerimizin tablosu sizin gibi olsa. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmiş olurdu” dedi.
 TOBB ve oda/borsa camiası olarak son altı ayda neler yaptıklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, 365 oda/ borsanın elinde ne varsa ortaya koyduğunu, üyelerine yıllık yüzde 9,90 faiz ile kredi imkanı sağladıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu TOBB Nefes Kredisinden 27 bin firmanın faydalandığını bildirdi.
Hisarcıklıoğlu bunun yanı sıra KOSGEB ile faizsiz kredi desteği vererek, 260 bin KOBİ’ye 6,5 milyar lira kullandırdıklarını ifade etti.
TOBB’un büyük ortak olduğu Kredi Garanti Fonu’na 250 milyar liraya kadar kefil olma imkanı tanındığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, 297 bin firmaya, 190 milyar liralık kredi sağlandığını söyledi.
 -Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci
 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Kocaeli'nin Türkiye ekonomisindeki yerinden bahsetti. 
15 Temmuz'da esnafın, sanayicinin ve vatandaşların hainlere karşı durduğunu ifade eden Tüfenkci, 15 Temmuz'dan sonra iş adamlarının ticarete devam ederek, hem demokrasiye hem de ekonomiye sahip çıktığını kaydetti.
 2002’den 2016 sonuna kadar Türkiye ekonomisinin reel olarak yüzde 115 büyüme kaydettiğini anlatan Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatmış olduğumuz istihdam seferberliği kapsamında yine TOBB’da oda başkanlarımız, sanayicilerimiz, iş adamlarımızın taahhütlerinin gerçekleşme oranına baktığımızda bugüne kadar 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağlandı. Nisan’da istihdam seviyemizi 28 milyon 157 bin kişiye çıkardık. Böylece küresel krizden bu yana yaklaşık 7,5 milyon vatandaşımıza ilave istihdam sağladık” dedi.