NEVŞEHİR(MHA) Son günlerde patates fiyatlarının pazar tezgahında 3 TL’yi aşmasının ardından fiyatın 5 TL olacağı söylentisi nedeniyle kilosunun 5 liraya çıkmasını bekleyen üreticiler ellerindeki ürünü satmıyor.

Çiftçiler geçtiğimiz yıl patatesin kilosunu 80 kuruşa satarken, bu sene fiyatın 2 TL civarında olduğunu söyledi. Büyük üreticilerin ise 5 TL açıklamasından sonra depolama yaptıkları ve bu nedenle fiyatların iyice yükseldiği iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl fiyatların düşük olmasından dolayı patatesi az eken Ürgüp ve köylerindeki üreticiler, Bu sene de geçtiğimiz yıl zarar edenlerin ürününü tarlada sattığını, Piyasada patates olduğunu fakat, geçtiğimiz yıla göre daha az olduğunu ifade ederken 5 TL’yi duyanlar da deposundaki patatesi çıkarmıyor” diye konuştular. 

Patates fiyatının üreticide 2 TL civarında olduğu belirtilirken, patates almak isteyen tüccarların ise gelip köylerden patates alabildikleri ifade edildi. Ayrıca üreticiler fiyatın pahalı olmasının çiftçiden kaynaklanmadığını dile getirdi.