Nevşehir ve yöresindeki çiftçilerin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarından 3 önemli beklentisi hala yanıt bulmuş değil.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Elektrik ve mazotta KDV oranının indirilmesi ve yer altı su kaynaklarına sayaç takılması zorunluluğu konusunda bakanlıklardan beklentileri olduğunu dile getirdi.
Elektrik ve Mazot’ta KDV indiriminin yapılması ile çiftçinin daha az maliyetle daha kaliteli ürün yetiştirebileceğini ve pazarlama imkanlarının da daha artacağını ifade eden Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altınışık, 25 Nisan 2016 tarihine kadar bölgedeki yer altı su kaynaklarına takılması kararlaştırılan sayaç zorunluluğunun süresinin de ileri bir tarihe kadar uzatılmasını beklediklerini ifade etti.
Sayaç uygulamasının tamamen ortadan kaldırılması bir durumun söz konusu olamayacağını ancak bu konuda çiftçilere biraz daha süre tanınması gerektiğini söyleyen Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, bu konudaki beklentilerini ilgi bakanlığa ve Nevşehir Milletvekillerine de ilettiklerini kaydetti.