Aksaray  Akçakent Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Sultangazi İstanbul’da bulunan dernek merkezinde bir program düzenlendi. Programda Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Ünal KAYA’da plaket aldı.

Programa 22. Dönem Ak Parti Aksaray Milletvekili Ahmet YAŞAR, SultangaziAk Pasrti ilçe başkanı, ilçe başkan yardımcısı, encümen üyeleri, belediye birim sorumluları, Aksaray Federasyonu kurucuları, Aksaray Ihlara, Akçakent, Sofular, Camiliören dernek başkan ve yöneticileri ile Aksaraylı hemşerilerimiz katıldı.

Gazeteci Yazar Televizyon program yapımcısı Ünal KAYA, İç Anadolu Kültürüne yapmış hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.Ayrıca Aksaray Akçakent’li Erhan HAN’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN için sergilemiş olduğu örnek davranışından dolayı plaket takdim edildi.

Plaket töreni için İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU katılım sağlayacaklardı.Gündem değişliği nedeniyle programa katılamayarak selamlarını ilettiler.İlerleyen zamanda ziyarette bulunacaklarını ifade ettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan 22.dönem Aksaray Milletvekili Ahmet YAŞAR, metropol şehirlerde derneklerin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek,dernekler o ilin tüm insanlarını tek çatı altında toplayan,birbirlerine dayanışma ve tanışma fırsatı veren öneme sahip yerlerdir dedi.Yaşar konuşmasının ardından tüm birikimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçim çalışmasına bağışlayan,Aksaray Akçakent köyünden olan kağıt toplayıcısı ErhanHan´a plaket takdim etti.

Ünal KAYA yaptığı teşekkür konuşmasında şunları ifade etti.”Öncelikle bana bu plaketi uygun gören Akçakent Dernek Başkanımız Sayın Haydar AKIN Başkanıma ve yönetimine, her daim yapılan programlarına davet ederek şahsımı onure eden Aksaray Derneklerimize teşekkür ediyorum.Orta Anadolu kültürünü temsil etmek zor iştir bizler bu zor olan işe talip olduk.Geceniz olmayacak, gününğz olmayacak, hiçbir beklenti içine girmeyeceksin.Kazan kültürümüz, şehrimiz ve geleceğin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız olacaktır.İstanbul’da kendi değerlerinizle yaşamanız zor olsada bu zorluğudaaşacağız.Bir olacağız, bütün olacağız asla ve asla yılmayacağız.Devletimizin emrinde, Milletimizin hizmetinde olacağız.”dedi.

Akçakent Dernek Başkanımız Sayın Haydar AKIN yaptığı konuşmada programa katılan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum dedi.Bizleri gururlandıran köylümüz Erhan HAN kardeşimede teşekkür ediyorum diyerek Kurban Bayramında Aksaray Akçakent’te yapacakları etkinliklerine herkesi davet etti.

Program derneğe katkılarından dolayı iş adamlarına verilen plaket töreninin ardından sona erdi.