Grand Altuntaş Otel’de düzenlenen veda yemeğine, Vali Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok, Alay Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, sivil toplum örgütlerinin başkanları,  kaymakamlar, daire müdürleri ve basın mensuplarıyla birlikte yüzlerce kişi katıldı.
Aksaray’da Valilik görevini yürüttüğü 1,5 yıl boyunca kimseyle ufak bir sıkıntı dahi yaşamadığını dile getiren Altınok, "Allah'a hamd olsun ki vatanını ve milletini seven, devleti ve milletiyle barışık, kendi öz değerleriyle yetişmiş ve toprağına bağlı insanların yaşadığı bu şehirde görev yapmak bana nasip oldu" dedi.

Altınok, Aksaray'da bulunduğu süre boyunca tatlı ve huzurlu bir dönem geçirdiğini belirterek, "Aksaray'a geldiğim dönemde biraz kırgınlıkların olduğu bir zamandı. İlk önce kırgınlıkları ortadan kaldırdık. Herkesin birbiriyle konuşabildiği, birbirine selam verebildiği bir ortam oluşturmada katkı verdiysem ne mutlu bana" diye konuştu.
Vali Altınok, "Bu devlet ve millet, asırlardır her türlü sıkıntıyı atlatmış, her türlü problemi yaşamış, devletler yıkmış ve devletler kurmuştur. Hiç rahat olduğu bir dönem olmamıştır. Cumhuriyetle beraber de her dönem sıkıntı ve problemlerimiz olmuş. Zaman zaman üzülmüşüz. Zaman zaman sıkıntılar yaşamışız. Ama bu millet hiçbir zaman başını önüne eğmemiştir. Bu devlet hiçbir zaman kendini sıkıntılı hissettiği noktalarda bile kenara çekilmemiştir. Devlet refleksi var. Devlet olabilmenin 4 bin yıllık geleneğin vermiş olduğu bir refleks var. Bu refleks hiçbir şey yapılmasa bile ortaya çıkıyor” dedi.
Altınok, devlet ve milletin bekası adına elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini belirterek, "Görevimi bundan sonra da en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Hiçbir zaman görev talep etmedim. Nefsimden geçse bile açık açık dillendirmedim. Görev talep edilmez. Büyüklerimiz takdir eder ve görev bize verilir. Sizde o görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edersiniz. Bu 1,5 yıldaki bütün dostluklarınız için bütün samimiyetiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bütün Aksaraylı hemşerilerim, benim için iyi bir akraba, kardeş ve dosttur. Herkese teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin" şeklinde konuştu.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise yaptığı konuşmasında Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirtti ve tam bir görev adamı olan Vali Selami Altınok’un İstanbul Emniyet Müdürü olarak Türkiye’nin geleceği ile ilgili önemli, kararlara imzasını atacağını ifade ederek şunları söyledi  “ Kıymetli Valimizi Aksaray’dan uğurluyoruz. Tabi burada sevinçle hüznü bir arada yaşıyoruz. Geldiği günden bu tarafa en çok beraber olduğumuz insanlardan bir tanesi sayın valimizdi. Aksaray’ın işleriyle ilgili sürekli ortak kararlar veriyorduk.  Ayrılmaktan dolayı üzülüyoruz fakat hüzünle beraber seviniyoruz sebebi şu: Türkiye zor bir zamandan geçiyor. Şöyle baktığımız zaman hakikaten bu millet çok badireler atlattı.  İnşallah bunları da atlatacak zor bir dönemde zora talip olmak değil ama zoru başarmak için verilen bir görev. O açıdan ben Sayın Valime İstanbul Emniyet Müdürü olarak yapacağınız o büyük katkılardan dolayı inanın seviniyorum. Sayın valim ilk geldiği günlerde hiç unutmuyorum bir şey demişti Reis bey biz görev adamıyız diye sözle söylemişti ama bugünde yapmış olduğu icraatlar la görev ve dava adamı olduğuna yakinen şahit oldum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bazen insanlar yaptığı şeylerle tarihe geçer. Burada kalsaydınız Aksaray valisi olarak anılacaktınız ama şimdi gerçekten hem Aksaray valisi olarak hem de aynı zamanda Türkiye’nin geleceği konusunda karar verme mekanizmasında sizlerin bulunmasını temenni ediyorum ki tarih yazacak. Onu da ben büyük bir görev ve onur olarak değerlendiriyorum. Bütün Aksaraylı hemşerilerimiz adına Dualarımız Sayın valimizle birlikte. Ülkemize huzur gelsin barış gelsin insanlar birbirini sevsin
 Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, İstanbul Emniyet Müdürü olan Vali Selami Altınok’a bir çift kahve fincanı ile beraberinde dünyaca ünlü Taşpınar halısı hediye ederek yeni görevinde başarılar diledi. 


Vali Vekili Kubilay Ant ise yaptığı konuşmasında; Vali Selami Altınok’un görev süresince mülki amirler olarak kendilerinin ve bütün kamu kurumu yöneticilerinin devletin desteğini Vali Selami Altınok’un şahsında bizler her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.
Ant konuşmasının devamında; ‘Bizim bundan sonraki çalışmalarımızda devlet millet hizmetinde Sayın Valimizden örnek alacağımız birçok yön vardır. Sakinliği olaylara soğukkanlı bakışı ile kriz diyebileceğimiz anlarda bile çok kolay çözüm getirebilmesi bizim örnek alacağımız yönleridir ’dedi.

Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise duygu ve düşüncelerini ifade ettiği konuşmasında ‘’Sayın Valimizi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevine gelmeden önce yakinen tanımıyor iken, çalışmalarını takdirle karşılıyor ve Aksaray’a işini, mesleğini seven bir devlet adamı geldi diyordum. Daha sonra üyelerimizin takdiri sonucunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildim. Sayın Valimizi yakından tanıma imkânı ve çalışma ortamı yakalayınca kurduğum cümlenin ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu anladım. 7 ay gibi kısa sürede çok büyük başarıların altına imzasını attığını gördüğüm Sayın Valimizi tam bulduk dediğimiz anda kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. Aksaray; kendisine, işine, mesleğine, sevdalı birisini kaybetmiştir.  İstanbul emniyet müdürlüğüne atanan Sayın Valimize Aksaray’ımıza yapmış olduğu katkılardan dolayı tüm Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına şükranlarımı sunuyor başarı ile yerine getireceğine inandığımız İstanbul Emniyet Müdürlüğünde kendisine başarılar diliyorum’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok Veda Yemeğine gelen davetlilerle tek tek vedalaştı.