Belediye tuz ekibi gece boyunca şehrin ana arterleri başta olmak üzere buzlanma olayının meydana geldiği tüm yolları anında tuzlayarak meydana gelebilecek olası kazaları önlemiş oldu.
 
Aksaray’da meydana gelen kar yağışının ardından tüm yolları kısa sürede ulaşıma açan Aksaray Belediyesi, yollarda ki kar ile soğuktan oluşan buzları gece de temizleyerek vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırdı.
Gece gündüz demeden kar temizleme çalışması yapan belediye fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler, 6 adet greyder, 8 adet hidromek kepçe,2 adet kar kürüme aracı, 7 mobil araç ve yaklaşık 100 kişilik ekiple şehrin muhtelif yerlerinde çalışma yaptılar.
Bu arada Belediye tuz ekibi de 24 saat boyunca şehrin ana arterleri başta olmak üzere buzlanma olayının meydana geldiği tüm yolları anında tuzlayarak meydana gelebilecek olası kazaları önlemiş oldu.
Kışla mücadelede her zaman en iyi hizmeti sunduklarını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, soğuklarda bile çalışma yaptıklarına dikkat çekerek şunları söyledi “Biz Aksaray belediyesi olarak aylar öncesinden kışa hazırlıklıyız. Bunu her seferinde ifade ediyoruz. Aksaray’a karın yağmasıyla birlikte ekiplerimiz kar ve buzlanmayı önlemek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.
Kar sürekli yağdığı zaman ne kadar temizlesen de arkasından yollar karla kaplanıyor. Ama ona rağmen ekiplerimiz çalışıyor. Sadece fen işleri değil belediyenin bütün ekipleri su ve kanalizasyon, temizlik işleri, park bahçe ekipleri hem insan hem de makine gücü olarak şehrin muhtelif yerlerinde kar temizleme çalışması yapıyor. Bunu halkımızda biliyor ve yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor. Yağan kar ve dondurucu soğuğa rağmen çalışmalarımız kış boyunca devam edecektir. Halkımızın bize göstermiş olduğu anlayışa ve desteğe de ayrıca teşekkür ediyoruz.