Allah de Müstakim Ol Dostum

Peygamberimiz buyurmuştur ki;
"Bizi kandıran bizden değildir." Bu sözü ile dürüstlüğe ve doğruluğa yani müstakim olmaya önemle üzerinde durmuştur. Her insanın kendinden veya hayattan bıkması ona hayatın kötü davrandığını zanneder ama doğrusu şudur ki;
" Her zarar hayattan değil, insanın kendisine olan nefsinden gelir."
Sizler müstakim bir şekilde yaşarsanız eğer, Allah'da işte o zaman utandırmaz sizleri.
Bu dünyada bizlerin veya sizlerin belki de hiçbir şeyi yok. Birimiz çocuğunu kaybetmiş veya yetim bırakmış, birilerinin de ailevi durumları çok kötü, her gün kavga vs. başka birileri ise fakir ve sefil haldeler...
Şimdi sorarım sizlere "Bu dünya da benim veya sizlerin neyi var."
Herkes kendini öğrenmek ve bu hayatı yaşayabilmek ister. İşte bu dünya da neyimiz var biliyor musunuz?
Allah'ın bizlere verdiği güzellikler ve bizlerin daha fark edemeği, yaşanılabilecek hayatı kötüye kullanan insanlar, mutluyum diye geçinip ama gerçekten de mutsuz olan varlıklar vardır.
Bizler bu güzellikleri, yemyeşil doğayı ve şarıl şarıl akan şelalerin altında yatan güllerin farkında değiliz.
Ey insanlar;
Bir gün mutlu, bir gün üzüntü, sevinç yaşıyorsunuz bu vefasız dünya da.
Biliyorum ki, insanların birçoğunu Allah'dan uzaklaştıran, gözünü kör eden şeyler, kariyer, makam sahibi ve paradır. Bilin ki, bunlar sizlere verilen ödül ve nimetlerdir. Sizler iyi değerlendireceğinize, Allah bana makam verdi, nizam verdi, beni geçindirecek para verdi, ben daha ne isterim ki diyeceğinize daha çok para hırsıyla Allah'dan vazgeçiyor ve korku duygunuzu kaybediyorsunuz.
Allah müminlere ahiret vermiştir fakat insanlar dünyaya sarılırsa akibeti bozulur. "Ahiret ebedidir ama dünya değil!"
İnsanoğlu, konuşarak bir yere varamazsın dediler mi susacak, çalışmaya devam edeceksin.
Gafletinizden kendinizi arındırın. Eğer geç kalmadan şimdi değil de sonradan tövbe ederseniz, pişmanlığınız belki fayda eder belki etmez. Vakit geçmeden gelin tövbe edin, müstakim olun. Allah yardım isteyenin ve tövbe edenin her zaman yanındadır.
Bilin ki Dostlar!
"Yarın yaparım diyenler sonradan helak olanlardır."
Bakın sizlere ne anlatacağım. Bu dünya da morali bozuk veya canı sıkkın çok insan var ama bir de şöyle düşünün. Sizler;
Hz. İbrahim gibi ateşe atıldınız mı, Hz. Zekeriya gibi testere ilemi kesildiniz, dişiniz mi kırıldı, işkence mi yaptılar, ne bileyim Bilal gibi kızgın kumların üzerinde yatırılıp vücuduna koca taş mı koydular? derim sana Ey İnsanoğlu!
Bunlar olmadıysa şükür et yaşadığına, hayatın ve doğanın güzelliklerine var. Başlarına bunların geldiği insanlara, peygamberimiz, ve diğer tüm alimlere duacı ol.
Bugün Allah için ne yapmalıyım diye kendine söylen, işte o zaman üzül. Sen ilk başta doğru, dürüst ol. Allah zaten bunları görür.
"Hayrında ne dilediyse, insanları sıkıntıya sokar ALLAH" Derdin varsa üzülme, dilediğin olacak diye sevin. Nimetlerin farkına var. Dualarınızı kabul eden duacı olan da odur. Allah o kadar sabırlıdır ki kullarına cezayı hemen göndermiyor. Ama kötülük yapanlar sanıyor ki bana bir şey olmadı diyerekten daha çok kötülük yapıyor. Bilmiyor ki cezanın sonradan onu bulacağını. Hayat imtihandan geçer ve bunu herkes bilir.
Hayatın kötü gitmesinin ve çevrenin kirlenmesi bilin ki yine insanlardır. Biz doğru olursak hayat devam eder, kötülük olmaz dünya da... İnanın kardeşlerim, bırakın kavgaları, bırakın bütün kötülükleri ve Kuran'ınıza, dininize sahip çıkın. Son dileğim ise;
Önce Allah de müstakim ol gerisi gelir zaten.