Nevşehir'in Avanos ilçesinde polis tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü Resmi ve Sivil ekipleri uyuşturucu tacirlerine yönelik yapmış olduğu çalışmada; Adli makamlarca hakkında yakalama kararı ile arandığı tespit edilen 50 plakalı aracın Avanos İlçemizde tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısından alınan talimat gereği araçta yapılan aramada; Aracın durdurulduğu sırada araçta bulunan şahıslardan birinin elindeki gözlük kutusunu attığı görülmüş, kutu içerisinde yapılan incelemede 9.86 gram olan Metamfatemin tespit edilmiş, araçta yapılan aramada ise hassas terazi ve alimünyum folyolar ele geçirilmiştir. Talimat gereği şahsın iş yerinde yapılan aramada ise¸ Uyuşturucu kullanmaya yarar ve içerisinde uyuşturucu artıkları bulunan aparat, beyaz kağıt içerisinde sarılı vaziyette 4 gram esrar, iki adet OCB kağıt, alüminyum folyoya sarılı vaziyette 1 gram metamfetamin, bir adet camdan yapılmış aparat, çöp kovası içerisinde daha önce uyuşturucu kullanıldığı değerlendirilen ve uyuşturucu madde artıkları bulunan alüminyum folyo bulunmuş, araç ise Avanos Vergi Dairesi tarafından Yakalama kaydına istinaden gerekli cezai işlem uygulanarak yediemin otoparkına çektirilmiştir.
Haklarında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti veya İmalatı” suçlarından işlem yapılarak Adli Makamlara sevk edilen N.K. Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmış A.N.Y. ise TUTUKLANARAK Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir.