Nevşehir polisinin DEAŞ'a yönelik yaptığı operasyonda terör örgütünün sözde savaşçısı olduğu öne sürülen 1 şüpheli ile birlikte toplamda 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu başarılı çalışmalarda;

2014-2017 yılları arasında Irak’ta terör örgütü DEAŞ içerisinde sözde savaşçı olarak faaliyet gösterdiği daha sonra illegal yollarla ülkemize giriş yaptığı tespit edilen O.S.H. isimli şahıs ve hakkında geçmiş dönemde Suriye’de DEAŞ terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteren 2020 yılı Nisan ayı başından itibaren Nevşehir ilinde bulunduğu şeklinde bilgiler elde edilen C.E. isimli şahıs Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yakalanarak gözaltına alınmışlar.

Ayrıca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen Adli tahkikatlarda bu iki şahıs ile irtibatlı olan yabancı uyruklu T.T. ve S.E.T. isimli şahıslar hakkında da Adli işlem yapılmıştır.

Güvenli Şehir… Nevşehir…

Foto: Arşiv