Nevşehir'de bir taraftan bağımlılıkla mücadele için kampanyalar sürerken, diğer taraftan ise ‘kova’cılar diye tabir edilen madde bağımlıları da bir şekilde içmelerine devam ediyor.

Duyarlı bir gencimiz, Nevşehir'deki bir işhanının tualetinde kova’ tabir edilen uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir pet şişe buldu. Yaşadığının şaşkınlığını gizleyemeyen S.E isimli genç üzerindeki şoku atar atmaz ‘0 552 155 50 50 ’numaralı whatsapp uyusturucu İhbar hattından polisi arayarak durumu anlattı.

S.E isimli genç şunları ifade etti; Nevşehir'de bulunan bir iş hanı tuvaletinde uyuşturucu kullanımına hazır ve daha önceden yüksek ihtimalle kullanılmış bir adet uyuşturucu düzeneğini buldum ve bulduğum bu düzenegi whatsapp uyusturucu İhbar hattı ile Narkotik şube birimine ilettık.

Uyuşturucu genç nesilin en büyük belası ve bizde uyuşturucuya karşı olduğumuzu herzaman heryerde söylediğimiz gibi sizlerin sayesinde de tüm Nevşehir halkına duyurmak ıstıyoruz. Çoğu genç nüfüsumuzun uyuşturucu illetine bulaştığından rahatsızlık duyuyoruz ve gelecekde bizimde çocuklarımıza bu illetin aşılanmaması için elimizden geleni en iyiı sekilde yapacağız ...

Başta Nevşehir Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay ve Jandarma Komutanımız öncülüğünde, halkımızla el ele vererek bu uyuşturucu illetini Nevşehir'den Temizleyeceğiz inşallah ...

Nevşehir'de bazı gençler arasında popüler bir yöntem olarak kullanılan ve ÖZELLİKLE cezaevlerinde bağımlıların esrar kullanmak için tercih ettiği  yöntem ‘şaşal’ veya ‘kova’ olarak adlandırılıyor.

Sevdikleriniz için Geleceğimiz için Sadece Bir telefon yeter...!

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü WhatsApp Narkotik İhbar Hattı Aktif Hale gelmiştir...

Artık tüm Nevşehirliler, ‘0 552 155 50 50 ’ numaralı hatta WhatsApp üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, görüntü ve konum ulaştırılabilecek.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi’nce, ‘WhatsApp ihbar hattı’ kuruldu. Uygulama sayesinde şubeye 24 saat ihbarda bulunulabilecek. Vatandaşlar, ‘0 552 155 50 50 ’numaralı hatta uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu "WhatsApp" uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video ve konum olarak ulaştırabilecek. İhbarların içeriği ve ihbarcıların kimliklerinin gizli kalacağını belirten yetkililer, "Hattı 24 saat esasına göre takip edecek olan personelimiz, aldığı ihbarın içeriğini anında ekiplere iletecek, sonrasında ekipler olaya müdahale edecek. Hiçbir ihbarcının kimliği veya verdiği bilgi üçüncü şahıslar ile paylaşılmayacak" diye açıklandı.

Polis esrar bağımlısı gençlerin internet aracılığıyla haberleşerek esrar alemleri düzenledikleri ihtimali üzerinde duruyor. Bu yüzden sürekli olarak sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere bu tarz internet sitelerini sürekli takip eden Narkotik şubesi uzmanları gençlerin sık sık girdiği ve birbirlerini uyuşturucuya alıştırdıkları bazı siteler konusunda aileleri bir kez daha uyarıyor.

İşte aşağıda kimliği belirsiz şahısların pet şişeden yaptıkları bir düzenekle esrar çektiklerini gösteren ibretlik ve iğrenç görüntüler...