Kilis Adliyesinde görevli Hakim N.Ö ve yine aynı adliyede görevli Cumhuriyet Savcısı H.Ö. Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Til köyünde gözaltına alındı.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun yaptığı yazılı açıklamada, “15 Temmuz Cuma günü saat 21.00 ve devamında, bir kısım askerler tarafından gerçekleştirilen, "darbe" girişimine karşı tüm yurtta yürütülen adli soruşturma kapsamında FETÖ/PDY terör örgütü adına suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve bu örgüt çerçevesinde suç işledikleri, şüphelilerin; "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme" suçlarının soruşturulması kapsamında;
Kilis Adliyesi Hakimi, N.Ö. ve Cumhuriyet Savcısı H.Ö. Derinkuyu Til Köyünde tespit edilmiş, bulundukları adres ve otomobillerinde arama yapılarak gecikmesinde sakınca görülen haller nedeniyle bilişim ve iletişim teknolojilerinde kullanılmaya uygun elektronik cihazlarına, dijital depolama aygıtlarına, beylik tabancalarına, ve delil sayılabilecek diğer eşyalarına el konularak HSYK tarafından açığa alınan adı geçen hakim ve Cumhuriyet savcısı göz altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.