Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir'in güvenliği için başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Nevşehir Adli Makamlarınca “Borçlunun Ödeme Şartını İhlali” suçundan aranan H.G. ve “Herkesin Girebileceği Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık”  suçundan “3 Yıl 1 Ay 15 Gün Kesinleşmiş Hapis Cezası” ile aranan (İran uyruklu) B.A. isimli şahıslar yakalanmış, sevk edildikleri Mahkemece İran Uyruklu Yabancı şahıs tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, diğer şahıs ise Mahkemece Yükümlülüklerine yerine getirme şartı ile serbest bırakılmış,
Asayiş Daire Başkanlığı Arananlar Listesinde aranan şahıs Müdürlüğü Asayiş Şube İnfaz Ekibi ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce, Kayseri Adli Makamlarınca “Usulüne Aykırı Olarak Oy Sandığının Yerini Değiştirme, Açma, Çalma, Tahrip Etme, Oy Zarflarını Çalma” suçlarından “8 Yıl 9 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası” ile aranmakta olan İ.K. isimli şahıs yakalanmasına yönelik  yapılan teknik çalışmada, şahsın İlimiz Nevşehir'de olduğu, yaklaşık üç gün önce ilimizden ayrıldığı tespit edilmiş, bahse konu şahsın Kayseri ilinde olduğu tespit edilerek Tomarza İlçe Emniyet ve Jandarma görevlilerince yakalanması sağlanmış ve Resmi Devriye ekibi Nevşehir merkez 2000 Evler Mahallesinde durumundan şüphelenerek durdurulan T.N.G. isimli sahsın yapılan GBT sorgulamasında Nevşehir Adli Makamlarınca arandığı tespit edilerek Nevşehir Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış, talimat gereği Adli Makamlara sevk edilerek Mahkemece Yükümlülüklerine yerine getirme şartı ile serbest bırakılmıştır.