Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir uyuşturucu şebekesine yönelik yaptığı operasyonda, 2 kilo 562 gram bonzai adı verilen oldukça tehlikeli uyuşturucu madde ele geçirdi. 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü birimlerinin ortaklaşa olarak yürüttüğü uzun zamandır takipte olan  uyuşturucu ticareti yapacakları ve yüklü miktarda İstanbul  İlinden İlimize BONZAİ getirecekleri tespit edilen 50 BH * plakalı tır ve uyuşturucu pazarlığı için gelen 50 BH * plaka araçlar ve şahıslar Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesi civarında kaçmalarına fırsat verilmeden kıskıvrak yakalanmış.

E.Y., M.S., Ö.Y. ve H.K. isimli şahıslar ve araçlar üzerinde Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde Detektör Köpek ile yapılan detaylı aramada; Sırt çantasında (Tek için olarak tabir edilen ve 12500 kişinin aynı anda içebileceği miktarda) 2 Kg. 560 gr. bonzai ve tır içerisinde (2) parça halinde  1,15 gram ve 0,97 gram bonzai, Toplam  2 kg. 562 gr bonzai ele geçirilmiştir,
Şahıslar Uyuşturucu Madde İmalat Ve Ticareti Yapmak suçundan işlem yapılarak sevk edildikleri mahkeme tarafından (3) şahıs tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiş, (1) şahıs Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır. 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz Ekipleri Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmamakta Kararlı şekilde çalışmalarına devam ediyor.