Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından ÇOGEP kapsamında uygulamak üzere hazırladığımız “Gelecek Senin Ellerinde” isimli proje kapsamında ilimiz Nevşehir dahilin de ikamet eden çocuk ve gençler arasından 05-24 yaş arasında suça sürüklenme riski taşıyan çocuklar, sosyo-ekonomik açıdan yoksunluk ve yoksulluğu bulunan aileye sahip olan çocuklar, parçalanmış aile çocukları, öksüz, yetim ve engelli çocuklar ile şehit ve gazi çocukları proje ana hedef grubunu oluşturmakta olup belirlenen bu hedef grupların topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacaktır.

Proje kapsamında; 11-15 yaş arası 30 çocuğa yönelik Yüzme Kursu etkinliği için çocuklara mayo, terlik, havlu, bone, gözlük dağıtımı yapılmıştır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yüzme havuzunda 27 Haziran”da başlayıp  haftanın dört günü  olmak üzere iki ay süre ile  devam edecektir. Bu etkinlik kapsamında 30 çocuğa yönelik Sinema Faaliyeti kurs bitiminde düzenlenecektir.

11-15 yaş arası 20 çocuğa yönelik Müzik/Enstrüman Kursu etkinliği için kursiyer çocuklara proje kapsamında kısa saplı bağlama dağıtılarak, 20 Haziran”dan itibaren haftanın beş günü İstiklal Orta Okulunda, Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak bağlama kursu verilmeye başlanılmıştır.

  05-07 yaş arası 1000 çocuğa yönelik olarak Uygulamalı Trafik Eğitimi düzenlenmesi planlanmış; Nisan ayından Haziran ayına kadar İl merkezinde ve ilçelerimizde bulunan 19 (on dokuz ) ana okuldan toplamda 1105 (bin yüz beş) öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir.

12-24 yaş arası H. Rasim UZER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin, Gençlik Merkezinden gönüllü gençlerin, Emniyet Müdürlüğü personelinin, Polis Eşleri Nevşehir Şube Başkanlığı üyelerinin ve il protokol ününden oluşan toplam 150 kişinin katılımı ile  Güvercinlik Vadi Yürüyüşü ardından da öğlen yemeği etkinliği düzenlenmiştir.

GÜVENLİ ŞEHİR… NEVŞEHİR…