Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte artan motosiklet kazalarına karşı rutin denetimin arttırılacağını söyledi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte kullanımı artan ve ölüme sebebiyet veren motosiklet kazalarına karşı yaza dönük çalışmalar başlattıklarını söyledi. Motosiklet sürücülerine kask uyarısı yapan Kalayoğlu, yol denetimlerinin vatandaşın yararına olacağını söyledi.

KASK UYARISI

Denetimlerin öncelikli amaçlarının vatandaşın can güvenliğini korumak olduğunu belirten Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,, “Kask takmadığı için olası kazada başına en ufak darbe alan vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu tür kazalarının önlenebilmesi için motosiklet sürücülerimizin mutlaka kask takmaları konusunda uyarıyoruz. Normalde rutin olarak uygulamalarız devam ediyor. Fakat yazın artan ve ölüme sebebiyet veren motosikletler kazalarını önlemek adına yaza dönük çalışmalarımız başladı. Bu kapsamda tedbirlerimiz artacak. Trafik güvenliğini elden bırakmayacağız. Sabah ve akşam mesai saatlerinde de trafiği sıkışan açmak, hızlandırmak için belli kavşaklarda ışıkların yanı sıra personel takviyesi yapacağız” dedi.