Nevşehir’de bir esnaf, işyerine gelen bir kişinin sahte para ile alışveriş yaparak kendisini dolandırdığını iddia etti.
Kamera görüntülerinden zanlının eşkalini tespit eden polis ekipleri, kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, akşam 20.30 sıralarında Nevşehir Merkez 2000 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 2000 Evler Mahallesi Nursultan Nazarbeyav Caddesi üzerinde bulunan bir fırına giden şahıs, iddiaya göre yaptığı alış verişte sahte 100 TL para kullanarak oradan ayrıldı. Aldığı paranın sahte olduğundan şüphelenen işyeri sahibi, hemen polise haber verdi.  İhbar üzerine olay yerine gelen Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri, 100 liralık banknotun sahte olduğunu belirledi. Ekipler zanlının kimlik tespiti için işyerlerine ait kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Güvenlik kamera görüntülerinden zanlının eşkalini tespit eden polis ekipleri, sahte para kullanan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.


Nevşehir Polisi'nden Sahte Para Uyarısı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri il merkezin de vatandaş ve esnafa yönelik sahte para konusunda uyarı yaptı. İl merkezinde esnaflara sahte paralar hakkında bilgiler veren polisler sahte para olayları ile karşılaşılması halinde vatandaşın vakit geçirmeden 155 Polis İmdat telefonu arayarak görevlilere konu ile ilgili olarak bilgi vermelerini istedi. 


Haber:  NEVŞEHİR MEDYA