Nevşehir'de Vatandaşların Ramazan Bayramı tatili süresince seyahatlerini daha güvenli yapabilmeleri için trafik tedbirleri yoğunlaştırıldı.
 

İç İşleri Bakanlığının emir ve talimatları doğrultusunda Nevşehir Valiliğimizce yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla karayollarında güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı.

Emniyet Müdürlüğümüze  bağlı birimler 9 günlük bayram tatili olmasına rağmen trafik denetimlerini 31 Mayıs - 10 Haziran 2019 tarihleri arasında 11 gün süreyle gerçekleştirecek ve tüm Asayiş ve trafik yönünden ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürecektir.

Bu doğrultuda Sayın Valimiz İhami AKTAŞ ve İl Emniyet Müdürümüz Mehmet ARTUNAY tarafından Trafik birimlerimizce İtfaiye Kavşağında KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince kullanılan Drone destekli Trafik Denetlemesi yapıldı.

Yapılan Denetlemede Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz İç İşleri Bakanlığınca “Karnemi Dolduruyorum Trafiğe Güvenle Çıkıyorum” Sloganıyla başlatılan ve  Bisiklet Ödüllü karnelerin dağıtımını Drone hava aracı ile yapılan denetimde durdurulan araçlarda vatandaşlarımız ile sohbet eden Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ sürücüleri bayram tatilinde güvenle seyahat edebilmeleri için tavsiyelerde bulunarak yapılan uygulamalar hakkında bilgilendirme yaptı ve  karne dağıtımı yaptı.

@TrafikEgm twitter adresi üzerinden online fotoğraf yarışması kapsamında; çocuklarımız Jandarma ve Emniyet trafik birimlerinden veya doğrudan www.trafik.gov.tr internet adresi üzerinden temin edecekleri Sürücü Seyahat Karnelerini seyahatleri müddetince trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyararak, 

1- Sürücümüz yayalara yol verdi mi? 2- Sürücümüz Emniyet Kemerini takıyor mu? 3- Sürücümüz cep telefonu kullanmamaya dikkat ediyor mu? 4- Sürücümüz hız kurallarına uyuyor mu? 5- Sürücümüz trafik ışıklarına uyuyor mu?

            Sorularına EVET/HAYIR şeklinde cevaplayarak karnelerini sosyal medya üzerinden, @TrafikEgm twitter adresinde oluşturulan #trafikkarnem hashtagini kullanmak suretiyle göreve ilişkin fotoğraflarını gönderecekler. Gönderenler arasından en fazla beğeni alan 100 çocuğa bisiklet hediye edilecektir.

            Güvenli Şehir… Nevşehir…