Nevşehir il genelinde eş zamanlı olarak Ruhsatsız Silah ve Av Tüfeği Uygulaması gerçekleştirildi.
14.11.2018 günü saat 09:00/18:00 ile 21:00/23:00 saatleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü koordinesinde genel asayiş ve kamu düzenin sağlanması başta terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinde kullanılan ruhsatsız silah, av tüfeği ve suçta kullanılan her türlü benzeri aletlerin ele geçirilmesi ve suç işlenmesinin engellenmesi amacıyla 81 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından huzur ve güven ortamının sağlanması ve başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındaki şahısların caydırılması, aranan şahısların yakalanması, varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için ülke genelinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ile birlikte eş zamanlı olarak RUHSATSIZ SİLAH VE AV TÜFEĞİ UYGULAMASI adı altında yapılan uygulamaya;
Nevşehir İl merkezi ve ilçelerimizden 20 Ekip 109 personel katılmıştır. 66 adet iş yeri kontrol edilmiştir. 12 av bayi kontrol edilmiş, internet ve sosyal medya üzerinden silah vb. aletlerin satışını yapan kişi ya da kişi ve iş yerlerine yönelik yapılan araştırma ve tespitler sonucu belirlenen 1 adreste yapılan aramada suç unsuruna rastlanılmamıştır.
512 şahıs kontrol edilmiş, aranan şahıs ya da şahıslara rastlanılmamış, 74 araç kontrol edilmiş, 1 araca 235 TL para cezası yazılmıştır.